Kanaďanka Mary-Lu Zahalan-Kennedy získala vysokoškolský titul na britskej Liverpool Hope University v odbore, ktorý sa zaoberal skupinou The Beatles. Speváčka a herečka sa tak stala prvou osobou vôbec, ktorá skončila štúdium o legendárnej štvorčlennej kapele. Na ten sa v roku 2009, keď odbor na univerzite otvorili, prihlásilo 12 ľudí.

"Som hrdá na to, čo som dosiahla," vyjadrila sa Zahalan-Kennedy. "Bola to výzva, zábava a umožnilo mi to nahliadnuť do toho, aký dosah Beatles mali a majú dodnes na všetky aspekty života," dodala. Podľa zakladateľa programu Mikea Brockena sa tak z absolventky stala členka vybranej skupiny hudobných expertov. "Mary-Lu vstúpila do medzinárodne uznávanej skupiny odborníkov na populárnu hudbu, ktorí dokážu ponúknuť nové muzikologické pohľady," uviedol.

Počas štúdia sa okrem iného rozoberá aj napríklad vplyv mesta Liverpool na hudbu Johna Lennona, Paula McCartneyho, Georgea Harrisona a Ringa Starra. Študenti sa tiež zaoberajú tým, aký vplyv mali ich skladby na jednotlivcov, kultúru či spoločnosť.

--
Zdroj: SITA
Foto: Thebeatles.com

Súvisiaci interpreti: The Beatles