Druhým potvrdeným headlinerom hudobného festivalu Glastonbury, ktorý sa tento rok uskutoční 24. až 26. júna opäť na Worthy Farm blízko anglického Piltonu, sa stala americká speváčka Beyoncé. Oznámili to predstavitelia vydavateľstva Columbia Records, pod ktoré manželka rapera Jay-Z patrí. Potvrdili sa tak správy, ktoré sa objavili začiatkom tohto týždňa na webstránke Holymoly.com.

"Som celá bez seba, už iba keď si predstavím ten obrovský dav fanúšikov a ich energiu, ktorú budem vstrebávať. Glastonbury je naozaj najväčším festivalom na svete a ja sa neviem dočkať, keď tam budem môcť vystúpiť," uviedla 29-ročná bývalá členka skupiny Destiny's Child, ktorá sa na podujatí predstaví v nedeľu 26. júna na Pyramid stagei. Prvým potvrdeným headlinerom Glastonbury sa stala kapela Coldplay, ktorá vystúpi na rovnakom pódiu o deň skôr.

Ponuku vystúpiť na podujatí dostali od riaditeľa festivalu Michaela Eavisa aj členovia írskej skupiny U2, ktorí sa mali na festivale predstaviť už minulý rok. Ich koncert však vlani museli pre zranenie frontmana Bona zrušiť, na miesto U2 nakoniec vystúpili Gorillaz. Ďalšími dvoma vlaňajšími headlinermi boli Muse a Stevie Wonder.

Informácie zverejnila webstránka bbc.co.uk/news.

--
Zdroj: SITA
Foto: Beyonceonline.com

Súvisiaci interpreti: Beyoncé