Slovenský spevák Miro Jaroš sa vo svojom najnovšom videoklipe vyzliekol donaha, aby pomohol štvorročnej Olívii a jej rodine. Ako hovorí, chce tak upozorniť na zbierku pre rodinu, ktorú minuloročné záplavy pripravili o dom. "Čierny dážď som napísal počas letných povodní. Bol som vtedy na východe Slovenska a tiež ma to zasiahlo. Cesty boli úplne zaplavené a ja som sa nemohol dostať na bratislavský koncert. Vtedy som pocítil beznádej a bezmocnosť voči prírode," spomína spevák.

Napísal som o tom pesničku a rozhodli sme sa, že k nej natočíme videoklip, ktorý pomôže niekomu v núdzi," prezradil Jaroš, ktorý následne obvolal povodňami najviac postihnuté obce a vybral si päťčlennú rodinu z Nižnej Myšle tlačiacu sa v náhradnom bytovom kontajneri.

Videoklip, ktorý vznikol pod taktovkou skúseného režiséra a kameramana Štefana Leloviča, sa odohráva na stanici prvej pomoci, kde sa spevák vzdáva svojich cenností a vecí, aby pomohol ľuďom v núdzi. Napokon sa vyzlečie donaha a na hrudi má napísané meno Olívia. "Olívia je najmladšia z detí rodiny Orlovských. Prostredníctvom nej chcem na zbierku upozorniť. Nejde tu o žiadne pretŕčanie sa nahý, ako si niekto môže myslieť. Je to spracované tak, aby klip zaujal médiá. Jedine tak sa ľudia o zbierke dozvedia a má to svoj význam," vysvetlil spevák svoj zámer.


Miro Jaroš - Čierny dážď

Na videoklipe všetci pracovali bez nároku na honorár s cieľom, že pomôžu rodine vyzbierať financie na stavbu nového domu. Bližšie informácie o možnosti pomoci, ako aj príbeh rodiny Orlovských spolu s fotografiami, ľudia môžu nájsť na webovej stránke www.mirojaros.sk/olivia.

--
Zdroj: SITA
Foto: Ľubomír Panák

Súvisiaci interpreti: Miro Jaroš