Najpopulárnejšia česká rocková skupina Kabát vyrazila po rokoch na česko-slovenské turné so slovenskými zastávkami v Košiciach a Brezne. Jedinečné kruhové pódium, veľkolepé svetelné a pyrotechnické efekty, no hlavne osvedčené hitovky a novinky z albumu Banditi di Praga (2010) prilákali v oboch halách rekordný počet fanúšikov.

Skupina na Banditi di Praga Tour 2011 sľubovala obrovskú megashow porovnateľnú s najväčšími svetovými produkciami. Veď len samotné kruhové pódium, ktoré umožňovalo bezprostredný kontakt s fanúšikmi na všetkých stranách meralo do výšky takmer 14 metrov. Pre zavesenie celej scény a zvukovej aparatúry bolo potrebných 52 zdvíhacích motorov s kapacitou 60 ton. Pódium, aparatúru a štáb vozí na turné 10 návesov, 3 mikrobusy a jeden autobus špeciálne iba pre technických pracovníkov na turné, ktorých je viac ako 50.

K týmto megalomansky pôsobiacim číslam pridala skupina ďalšie dve, ktoré zároveň ustanovili divácke rekordy v halách, kde koncerty minulý týždeň prebehli. V košickej Steel Aréne sa napokon tiesnilo viac ako 12 tisíc fanúšikov, ktorí si vychutnali 24 hitov od najstarších až po najnovšie a po krátkej pauze aj 4 prídavky: Burlaci, Pohoda, Žízeň a na samotný záver nemohla chýbať ani jedna z ich najstarších hitoviek z roku 1993 Moderní děvče.

Hneď na druhý deň po koncerte sa skupina Kabát s celým turné presunula na Horehronie, kde ich čakala včera večer už niekoľko týždňov vypredaná Aréna v Brezne. Hlad fanúšikov po kvalitnom rockovom zážitku bol evidentný a už pár minút pred začiatkom boli všetci disciplinovane na svojich miestach, aby si užili takmer dve hodiny trvajúci strhujúci večer.

"Pred takýmto publikom sa hrá každému fantasticky, v Košiciach sa cítime takmer ako doma, ale prekvapivo výborne na nás reagovalo aj publikum v Brezne, od ktorého sme nevedeli, čo máme čakať... Počuli sme, že koncert bol už skôr vypredaný a záujem bol oveľa väčší, tak ostatným odkazujem, aby boli nabudúce rýchlejší, prípadne na nás prišli na nejaký letný festival," zhodnotil obe vystúpenia na Slovensku spevák Pepa Vojtek. "A ešte jedna vec – všetci v kapele sme sa zhodli, vrátane našej celej crew, že vám sa tu musí žiť fantasticky, keď máte okolo seba také krásne baby... Závidíme vám ich!" nezaprel svoj obdiv k slovenským dievčatám.

Najbližší slovenský koncert skupiny Kabát je avizovaný na 8. ročníku festivalu Topfest, ktorý sa uskutoční pri Novom Meste nad Váhom v prvý júlový víkend. Turné Banditi di Praga sa teraz vracia opäť do Čiech, kde skupinu čaká ďalších trinásť koncertov od Brna až po Karlovy Vary.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Ján Kakaščík, PR manažér turné.

--
Foto: Benitez

Súvisiaci interpreti: Kabát