Kapela Nocadeň včera zverejnila očakávaný videoklip k singlu Bdiem či spím?. Jeho režisérom je Jaris, ktorý na scenári pracoval spolu so spevákom Rasťom Kopinom. Líder priznal, že mali chuť spraviť niečo hravé a tak sa nechali inšpirovať filmami Jima Jarmuscha a Eda Wooda. V priebehu viac ako tri a pol minúty hrajú gitarista kapely Róbert Kopina a herečka Soňa Petrillová jednoduchý príbeh, v ktorom sa jeden z partnerov rozhodne vystúpiť z už nefungujúceho vzťahu. Udeje sa tak v rámci zaujímavej symboliky, ktorá dotvára text piesne.

"Jaris veľmi dlho veril v bratov herecký potenciál. Koniec koncov, už dávnejšie hovoril o tom, že ho chce obsadiť do svojho plánovaného filmu. Brat si počínal veľmi dobre a jeho výkon prekvapil aj mňa samého," poznamenal Rasťo Kopina.

Špeciálnym hosťom v novom klipe Nocadeň je momentálne najlepší slovenský cyklista Peter Velits. Hoci sa o umeleckej spolupráci s bratmi Kopinovcami bavil už dlhšiu dobu, športové povinnosti majstra sveta do 23 rokov im umožnili spojiť ich zámery až pred pár dňami, kedy Peter priletel do Košíc z Londýna a hneď po natočení scén cestoval do Talianska. "S Rasťom a Robom sa poznáme už dlhšie a navzájom si fandíme, preto som neváhal ani chvíľu. Dohodli sme sa na februárovom termíne a som rád, že to 'klaplo'. Na prítomnosť kamier som síce zvyknutý, ale za iných okolností. Pre mňa to bola nová skúsenosť najmä v tom, že počas natáčania vládla zima a za takých podmienok vonku nejazdíme," spomínal na natáčanie Velits.

S účinkovaním v klipe Peter problém nemal, no podľa vlastných slov by si vystúpiť s kapelou Nocadeň na pódium netrúfol. Ako skromne poznamenal, s hudobným talentom si nepotykal. A čo hovorí na svojho tréningového partnera z klipu? "Rasťo trénuje naozaj poctivo a keď sa v zime nedá ísť na cesty, tak aspoň beháva. Spolu s mojím bratom Martinom bol dokonca aj na sústredení na Malorke, čo o ňom prezrádza, že nie je iba víkendovým jazdcom. Okrem toho s Robom robia, ako jedni z mála na Slovensku, naozaj poctivú muziku a my s bráchom sme ich veľkými fanúšikmi," zložila kompliment bratom Kopinovcom naša cyklistická jednotka.


Nocadeň - Bdiem či spím?

Informácie pre Hudba.sk poskytol Imrich Makó.

--
Foto: Jaroslav "Jaris" Vaľko - Nocaden.sk

Súvisiaci interpreti: Nocadeň