Predstavitelia haitskej polície popreli správy, že známeho rapera a speváka Wyclefa Jeana v sobotu v noci postrelili do ruky. Podľa ich vyjadrenia sa bývalý člen skupiny Fugees iba porezal na skle. "Hovorili sme s lekárom, ktorý ho ošetroval, a ten potvrdil, že Wyclef si porezal ruku na skle," uviedol v oficiálnom vyhlásení policajný šéf z Petionville Vanel Lacroix.

O tom, že hudobníka v predvečer prezidentských volieb na Haiti postrelili, informoval v nedeľu programový riaditeľ Jeanovej nadácie Yéle Haiti Joe Mignon. Tieto správy neskôr potvrdil aj raperov brat Samuel a ďalší bývalý člen Fugees Pras. Samotný 41-ročný Jean uviedol, že nevie, kto ho postrelil a ani, či išlo o plánovaný útok. K incidentu údajne došlo v sobotu v noci v meste Delmas neďaleko metropoly Port-au-Prince, rapera následne ošetrili v miestnej nemocnici a prepustili.

Wyclef Jean sa preslávil predovšetkým ako člen skupiny Fugees, ktorá vydala dva albumy - Blunted on Reality (1994) a The Score (1996). Po rozpade Fugees sa začal venovať sólovej tvorbe, pričom svoj debutový album s názvom The Carnival vydal v roku 1997. Po ňom nasledovali nahrávky The Ecleftic: 2 Sides II a Book (2000), Masquerade (2002), The Preacher's Son (2003), Welcome to Haiti: Creole 101 (2004), Carnival Vol. II: Memoirs of an Immigrant (2007) a From the Hut, To the Projects, To the Mansion (2009). V decembri 2010 mu vyšlo EP s názvom If I Were President: The Haitian Experience.

Informácie zverejnila webová stránka Hiphopdx.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Columbia Records

Súvisiaci interpreti: Wyclef Jean