Britská hudobná formácia Radiohead vydá 28. marca vo forme CD svoj nový štúdiový album The King of Limbs (2011). Fanúšikovská stránka Ateaseweb.com pri tejto príležitosti už zverejnila booklet nahrávky, v ktorom kapela okrem iných spomína aj americkú herečku a režisérku Drew Barrymore. Podľa nepotvrdených informácií jej členovia kultovej formácie poďakovali preto, že časť albumu vznikla v jej dome v kalifornskom Los Angeles.

Album The King of Limbs (recenzia) vyšiel v digitálnej podobe 18. februára. Legálne si ho mohli vychutnávať užívatelia, ktorí zaň na webovej stránke Thekingoflimbs.com zaplatili 7 alebo 11 eur, v závislosti od zvoleného formátu piesní. Prvým singlom je skladba Lotus Flower, album obsahuje dovedna osem piesní.

Päťčlenná kapela z Oxfordu uvedie 9. mája na trh aj balenie s "novinovým albumom", ako ho kapela na oficiálnej stránke označila. To bude obsahovať CD, dve desaťpalcové vinylové platne a viacero umeleckých obrázkov. Priaznivci skupiny združenej okolo frontmana Thoma Yorka, ktorí si za 36 alebo 39 eur balíček objednajú, si môžu zároveň stiahnuť aj digitálnu podobu albumu.

Názov nahrávky The King of Limbs, ktorú mal producentsky pod palcom Nigel Godrich, sa viaže na viac ako tisícročný dub v anglickom lese Savernake. Ten leží asi 4,8 kilometra od sídla, v ktorom pred pár rokmi Radiohead nahrávali časť piesní z predchádzajúcej štúdiovky In Rainbows (2007).

Spolu s novinkou majú britskí muzikanti na konte osem albumov vrátane nahrávok OK Computer (1997) či Amnesiac (2001). S ostatnými piatimi štúdiovými albumami dobyli britský rebríček a očakáva sa, že sa im to podarí aj s aktuálnou nahrávkou The King Of Limbs. Medzi najväčšie hity skupiny Radiohead patria piesne Creep, High and Dry, Karma Police, Paranoid Android, No Surprises, Pyramid Song alebo There There.

Informáciu zverejnila webová stránka gigwise.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Radiohead.com

Súvisiaci interpreti: Radiohead