Kapela Inekafe na oficiálnej stránke Inekafe.sk zverejnila zoznam festivalov, na ktorých v lete vystúpi. Celkovo ide o sedem podujatí, z ktorých dve sa uskutočnia v Českej republike. Skupina sa predstaví na akcii Last School Day Concert v Lučenci (30.6.), na Misterium Feste v Starej Ľubovni (16.7.) a v ten istý deň aj na Pitbull Podhájska Music Feste. V Česku vystúpi na Benátskej noci na Malej Skalej (29.7.) a na Sehrad Music Feste v Sehradiciach (30.7.).

Kapela Inekafe na oficiálnej stránke Inekafe.sk zverejnila zoznam festivalov, na ktorých v lete vystúpi. Celkovo ide o sedem podujatí, z ktorých dve sa uskutočnia v Českej republike. Skupina sa predstaví na akcii Last School Day Concert v Lučenci (30.6.), na Misterium Feste v Starej Ľubovni (16.7.) a v ten istý deň aj na Pitbull Podhájska Music Feste. V Česku vystúpi na Benátskej noci na Malej Skalej (29.7.) a na Sehrad Music Feste v Sehradiciach (30.7.). Inekafe v lete zavíta aj na Terchovský budzogáň (12.8.) a na festival Rock pod Sninským Kameňom (13.8.).

Okrem letného programu členovia kapely taktiež oznámili, že formáciu sa rozhodol opustiť gitarista Mário "Wayo" Praženec, ktorý sa chce venovať svojej skupine Plus Mínus. "Bolo to krásne obdobie, ktoré mi nikto nevezme a ostane v mojich spomienkach. Zmenil som svoje priority a ciele a odchod z kapely považujem za správne rozhodnutie," uviedol Wayo vo svojom vyhlásení.

Inekafe pokračujú ďalej v trojčlennej zostave Vratko, Forus a Dodo. Na letných vystúpeniach s nimi bude pravdepodobne hrať hosťujúci gitarista, jeho meno však zatiaľ nie je známe. Ďalšou novinkou, ktorú kapela zverejnila, sú priebežné informácie o prácach na novom albume. "K dnešnému dňu sú na 13+1 nových pesničkách nahraté bicie, prvá gitara, hlavný spev, niektoré vokály a dodatočné gitary. V najbližšom období sa bude pokračovať s nahrávaním basy, druhej gitary, vokálov, zborov, vyhrávok, hostí atď., po čom bude nasledovať postprodukcia, mixáž a finálny mastering.. Na nahrávanie albumu kapela využíva maximálne svoj celý voľný čas, ktorý majú jej členovia k dispozícii popri zamestnaní," uvádza sa v správe pre fanúšikov na svojej Facebook stránke. Skupina zároveň dodáva, že novinka namiesto avizovanej jari vyjde pravdepodobne až na jeseň.

Prvý singel z nového albumu, ktorý vzniká osem rokov po predchádzajúcej nahrávke Bez udania dôvodu (2003), však Inekafe predstaví už počas najbližších týždňov. Kapela sa na Facebooku vyjadrila aj k diskusiám o tom, že by mala nahrať hokejovú hymnu: "Po zverejnení prepadáku od Kristíny sme sa chvíľu pohrávali s myšlienkou nahratia hokejovej hymny, aby Slovensko neostalo v hanbe s tým neuveriteľným pseudovýtvorom. Nakoniec však vyšiel Gladiátor s niečím, čo síce podľa našich predstáv nie je úplná bomba, ale je to aspoň rockové a podstatne lepšie ako Kristína. Keďže ani na prípravu platne nemáme toľko času čo by sme chceli, rozhodli sme sa, že hymnu vypúšťame z programu a pokračujeme na singli a na platni."

Letné festivalové vystúpenia skupiny Inekafe:

30. 6. – Lučenec, Amfiteáter - Last School Day Concert
16. 7. – Stará Ľubovňa, Prešovská ulica - Misterium Fest
16. 7. – Podhájska, Športový areál - Pitbull Podhájska Music Fest 2011
29. 7. – ČR, Malá Skála - Benátska noc 2011
30. 7. - ČR, Sehradice, Hřiště TJ - Sehrad Music Fest
12. 8. - Terchová, Amfiteáter Nad Bôrami - Terchovský budzogáň 2011
13. 8. – Snina, Amfireáter RO Rybníky - Rock pod Sninským Kameňom 2011

--
Zdroj: SITA, Facebook.com/inekafe
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Inekafe