Americký raper Snoop Dogg si nechal na ľavé predlaktie vytetovať portrét speváka Nate Dogga, ktorý skonal 15. marca vo veku 41 rokov. Rapera potetoval legendárny tatér Mister Cartoon v piatok, deň pred Nate Doggovým pohrebom v kalifornskom Long Beach. Pod samotným portrétom je nápis All Doggs Go To Heaven (v preklade Všetci psi idú do neba).

Tridsaťdeväťročný Snoop Dogg, vlastným menom Calvin Cordozar Broadus Jr., si pamiatku svojho dlhoročného priateľa uctil aj minulý týždeň počas koncertu na festivale South by Southwest a taktiež finančne podporil jeho nadáciu. Snoop Dogg a Nate Dogg sa zoznámili koncom 80. rokov minulého storočia a v roku 1991 spoločne s ďalším raperom Warrenom G založili skupinu 213. Následne nahrali svoju prvú demo nahrávku, ktorá neskôr na jednej párty zaujala rapera a producenta Dr. Dre.

Debutový a zároveň jediný album skupiny 213 s názvom The Hard Way vyšiel v roku 1994. Neskôr sa všetci traja členovia vydali na sólovú kariéru, napriek tomu však spolu často spolupracovali. Nate Dogg prekonal v rokoch 2007 a 2008 dve mŕtvice, po ktorých zostal čiastočne ochrnutý a taktiež sa musel znova učiť rozprávať. Jeho stav sa postupne zlepšoval, 15. marca však náhle skonal na zlyhanie srdca.

Snoop Dogg zajtra (29.3.) vydáva svoj nový, v poradí už jedenásty štúdiový album s názvom Doggumentary.

Informácie zverejnila webová stránka Hiphopdx.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Snoopdogg.com

Súvisiaci interpreti: Nate Dogg, Snoop Dogg