Americký soulový spevák Raphael Saadiq vydá 10. mája prostredníctvom vydavateľstva Columbia Records svoj v poradí piaty sólový album s názvom Stone Rollin'. Nahrávka, ktorá mala pôvodne vyjsť už 22. marca, bude obsahovať desať skladieb. Ako hostia sa na albume objavia gitarista Robert Randolph, člen skupiny Earth, Wind & Fire Larry Dunn a švédsko-japonská speváčka Yukimi Nagano z kapely Little Dragon, ktorá je známa ak vďaka spolupráci so švédskym duom Koop.

Štyridsaťštyriročný Saadiq nahral nasledovníka úspešnej nahrávky The Way I See It (2008) v Los Angeles, pričom na väčšine použitých hudobných nástrojov sám hral. Ako single zatiaľ vydal skladby Radio, Good Man a Stone Rollin'. Ku všetkým trom už natočil a zverejnil videoklipy.

Raphael Saadiq, vlastným menom Charlie Ray Wiggins, začal svoju kariéru už ako 12-ročný v skupine The Gospel Humminbirds. V roku 1986 bol členom sprievodnej kapely speváka Princea počas svetového turné Parade. Po návrate z tohto turné začal pôsobiť v skupine Tony! Toni! Toné!, v ktorej bol taktiež jeho brat D'wayne Wiggins. Skupina vydala celkovo štyri albumy - Who? (1988), The Revival (1990), Sons Of Soul (1993) a House Of Music (1996).

V roku 1999 sa Saadiq stal členom zoskupenia Lucy Pearl, v ktorom okrem neho pôsobili speváčka skupiny En Vogue Dawn Robinson a DJ hip-hopovej skupiny A Tribe Called Quest Ali Shaheed Muhammad. Toto zoskupenie má na svojom konte iba svoj eponymný debut z roku 2000. O dva roky neskôr vydal hudobník svoju prvú sólovú štúdiovku s názvom Instant Vintage, po ktorej nasledovali nahrávky All Hits At The House Of Blues (2003), Ray Ray (2004) a spomínaná The Way I See It.


Raphael Saadiq - Good Man feat. Yukimi Nagano


Raphael Saadiq - Stone Rollin'

Tracklist albumu Raphael Saadiq - Stone Rollin':

1. Heart Attack
2. Go To Hell
3. Radio
4. Over You
5. Stone Rollin'
6. Day Dreams feat. Robert Randolph
7. Moving Down The Line
8. Just Don't feat. Larry Dunn
9. Good Man feat. Yukimi Nagano
10. The Answer

Informácie zverejnila webová stránka 2dopeboyz.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Alex Prager - Myspace.com/raphaelsaadiq