Mladá bratislavská kapela Bruno Benetton Free Band (BBFB) natočila svoj druhý oficiálny videoklip v americkom štáte Texas spolu so zahraničnými hosťami debutového albumu The Phenomenons of Pop (2010, recenzia). Sú medzi nimi basgitarista Stefano Forcella z talianskej skupiny MODA, sólový bubeník Travis Broussard, spisovateľ Ric Lance Williams, ako aj Nathan Lively, spevák, skladateľ a zvukový majster, ktorý v spolupráci s Mustafom z BBFB zložil pieseň Stars Are Memory. Práve k nej vznikol spomínaný videoklip, ktorý si môžete pozrieť na Hudba.sk.

Spomenutí hudobníci spolupracovali tiež pri natáčaní videoklipu. Produkčne sa na ňom podieľal Mark Winslett, mladý ambiciózny filmový producent z texaského mesta Austin.

Skupina plánuje každý mesiac predstaviť nový videoklip k piesňam z debutového albumu. Na jeseň vyrazí na slovenské turné spolu s kapelou Lavagance, ako aj niekoľko koncertov v Taliansku.


Bruno Benetton Free Band - Stars Are Memory

Kapela Bruno Benetton Free Band vznikla v roku 2008 v Bratislave. Jej zakladateľmi sú Mustafa (gitara) a Krížo (piano, vokály). Dva roky po vzniku projektu sa jeho členom stal Tomáš Palonder, ktorý medzitým obnovil aj formáciu Love 4 Money. BBFB má v súčasnosti sedem členov: okrem Mustafu, Kríža a Palondera ju tvoria Michal Uličný (bicie nástroje), Michal Danielis (klávesy a moduly), Juraj Varga (basgitara, vokály) a Marek Hradský (sólová gitara).

Prvým singlom z ich debutovej nahrávky The Phenomenons of Pop, ktorá vyšla vlani v novembri, je pieseň You Are My Mate. Tá sa dostala aj na slovenskú kompiláciu Music City Vol. 1. Album hudobníci pokrstili 26. januára v bratislavskom Nu Spirit Clube. Nahrávku uviedla do života Biba z Rádia_FM a jej manžel Kamil Grebeň, ktorý je známy ako basgitarista kapely Vidiek a tiež líder a spevák formácie Hugo d'Gen. V súčasnosti už skupina intenzívne pracuje na druhom štúdiovom albume.

--
Zdroj: SITA
Foto: Martin Deko - Myspace.com/brunobenettonfreeband