Speváčka Kristína je nominovaná v kategórii Speváčka roka CZ & SK v ankete hudobnej televízie Óčko. Jej konkurenciou sú české kolegyne Debbi, Olga Lounová a Lucie Vondráčková. Svidníčanka si nomináciu vyslúžila vďaka albumu V sieti ťa mám (2010), z ktorého sa v Česku do tridsiatky najhranejších skladieb vyhupli až štyri single – Pri oltári, V sieti ťa mám, Horehronie a Stonka.

"V Česku ako prvá z mojich skladieb zabodovala Stonka, v ktorej sa Kamil Peteraj pohral s básnickou fantáziou. Za ďalší významný medzník považujem Horehronie. Vždy, keď som prišla do Čiech na koncert, ľudia sa zaujímali nielen o pieseň, ale aj o kraj na Horehroní. Možno sme v nich vyvolali nostalgiu za časmi, keď sme žili v spoločnom štáte a toto puto medzi nami už ostalo aj pri ďalších piesňach," dodala Kristína, ktorá vo štvrtok nechýbala ani na narodeninovej party TV Óčko.

O víťazoch ôsmich kategórií 9. ročníka Purum hudobných cien Óčka rozhodnú diváci televízie a fanúšikovia v SMS a internetovom hlasovaní prostredníctvom stránky ceny.ocko.tv. Hlasovanie potrvá do 30. októbra a výsledky ankety budú vyhlásené 16. novembra na megakoncerte v pražskej Lucerne.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol PR manažér Imrich Makó.