Slovenská speváčka Kristína dosiahla za riekou Moravou ďalší významný medzník, keď si v stredu v pražskej Lucerne prebrala v ankete Purum hudobné ceny Óčka 2011 víťaznú sošku v kategórii Speváčka roka CZ & SK. O výsledkoch ankety v ôsmich kategóriách rozhodovali diváci televízie Óčko.

Najväčšia česká hudobná stanica vyhlasovala výsledky vlastnej ankety deviatykrát a Kristína uspela premiérovo v konkurencii Debbi, Olgy Lounovej a Lucii Vondráčkovej. Cenu jej odovzdávala víťazka posledných troch ročníkov Aneta Langerová.

"Debbi, Olga Lounová a Lucie Vondráčková sú domáce speváčky a preto som si netrúfala súperiť s ich pozíciami u fanúšikov. Ocenenie si vážim o to viac, že medzi nominovanými som bola jedinou Slovenkou," reagovala na podporu fanúšikov Kristína.

"Som veľmi rada, že naše piesne, ktoré s Martinom Kavuličom a Kamilom Peterajom skladáme a píšeme pre ľudí, si k nim nachádzajú cestu. Toto ocenenie je pre nás určite veľkou dávkou motivácie a inšpirácie, ktorú vložíme aj do môjho nového pripravovaného albumu," dodala. Okrem Kristíny zožal úspech aj Martin Harich, ktorý v pražskej Lucerne získal cenu Objav roka.

Informácie pre Hudba.sk poskytol PR manažér Imrich Makó.

--
Foto: Kristinamusic.sk