Americká speváčka Beyoncé tento týždeň zverejnila ďalší, v poradí už siedmy videoklip k svojmu aktuálnemu albumu 4. Vznikol ku skladbe Dance For You, ktorá vyšla na druhom, bonusovom, CD spomínaného albumu. Novým videoklipom speváčka okrem štúdiovky propaguje aj svoje nové DVD Live At Roseland, ktoré vyšlo 21. novembra.

Pieseň Dance For You je vyznaním lásky, v ktorom nechýba ani poriadna dávka sexuality. Manželka rapera Jay-Z v klipe vo zvodnom oblečení tancuje pred očami muža s výzorom filmového detektíva, ktorý ju pozoruje. V istom momente mu ponúkne pohľad aj na niekoľko ďalších tanečníčok, no nakoniec s ním ostáva sama. Hoci klip nenesie žiadnu hlbokú myšlienku, je spravený vkusne - celý "dej" sa odohráva v tmavej miestnosti zariadenej v retro štýle.

Beyoncé, ktorá je v pokročilom štádiu tehotenstva (klip nakrúcala ešte v auguste) tak opäť dokazuje, že naplnenie hesla "sex predáva" nemusí byť vulgárne. V porovnaní s videoklipom k skladbe Fóbia od Dary Rolins, ktorý nedávno obletel slovenský internet, je Dance For You priam umelecké dielo. A o tom, že ide o pani speváčku, svedčí aj nové DVD Live At Roseland.



--
Text: Patrik Marflák
Foto: Sony Music

Súvisiaci interpreti: Beyoncé