Po nedávnom bratislavskom krste svojej novinky s názvom Symphonic Album prichádza Meky Žbirka s videoklipom k jeho prvému singlu Jesenná láska. Režisér David Beránek v ňom divákom sprostredkoval tie najlepšie zábery z beznádejne vypredaného koncertu v Štátnej opere Praha, na ktorom vládla výnimočná atmosféra.

Symfonický projekt Žbirka zatiaľ nehodlá ukončiť. "Mám pocit, že by bolo škoda to po tom uzavrieť. Viem si predstaviť, že by sme s ním ešte prišli do Bratislavy, ale aj do iných slovenských miest. Tá idea by ale mohla byť taká, že by sme koncerty nerobili v športových halách, ale skôr v komornejších priestoroch. Rád by som to celé predviedol v ešte lepšej, už vycibrenej forme," načrtol Žbirka svoje plány na rok 2012 v rozhovore pre agentúru SITA po svojom krste v bratislavských Klariskách.

Úspešný hudobník sa so svojimi hitmi upravenými pre symfonický orchester predstaví aj 21. decembra na odovzdávaní cien Športovec roka v Českej televízii, kde si s ním zaspievajú aj speváčky Katarína Knechtová, Bára Basiková či Martha.

--
Zdroj: Johana Turnerová, SITA
Foto: Tomáš Martinek

Súvisiaci interpreti: Miro Žbirka