Speváčka kapely Mukatado Janka Kozáková a jazzová legenda Peter Lipa minulý rok na jeseň predstavili spoločný duet s názvom Vekový rozdiel. Teraz k nemu zverejnili aj videoklip, v ktorom fanúšikom s odstupom času poodhalili zákulisie spoločnej práce v štúdiu.

"Nahrávali sme to v lete, keď bolo vonku 38 stupňov a nemohli sme zapnúť klímu, aby ju nebolo počuť v mikrofónoch. Takže sme sa pri tom celkom zapotili," spomína s úsmevom Janka Kozáková. "Nechcela som žiadne strojené scény ani umelé klipy. Chcela som, aby fanúšikovia mohli nahliadnuť do zákulisia našej práce, vidieť tú atmosféru, štúdio... Takže je to vlastne také 'making of' z nahrávania pesničky. Nakoniec sme to dali kvôli klipu na tretíkrát a chvalabohu to stačilo."

"Spolupráca s Jankou bola od prvej chvíle veľmi príjemná a profesionálna. Rád spoznávam nových ľudí z muzikantskej brandže, preto som ponuku na duet prijal," hovorí Peter Lipa. "Mukatado poznám ešte z obdobia, keď ašpirovali na reprezentáciu Slovenska v Eurosongu a okrem toho som poznal aj hudobníkov, ktorí v kapele hrali."

Text pesničky Vekový rozdiel, ktorú nahrali v banskobystrickom PJ Sound Studiu, napísal Rudolf Rusiňák, hudbu zložila speváčka Janka Kozáková.
"Pieseň je o tom, že vek v našom živote nič neznamená, viacerí skôr narodení sa cítia ako mladíci a dokonca aj napriek vyššiemu veku vedia tak aj spievať. A nemajú problém zaspievať si aj s kolegyňou o dve generácie mladšou a stále im to ladí," povedal autor textu. "Je to o tom, že vek nič neznamená, podstatné je, ako sa cítime, čo robíme a aký máme pohľad na veci," dodala speváčka.


Pár dní po zverejnení klipu čaká Janku Kozákovú a Petra Lipu aj televízna premiéra duetu. Prijali totiž pozvanie od moderátora Petra Marcina a v jeho úspešnej zábavnej šou Neskoro večer si skladbu spoločne naživo po prvýkrát zaspievajú už túto sobotu 23. januára o 21:50 na Jednotke. Skladba Vekový rozdiel sa bude nachádzať na pripravovanom albume, ktorým chce kapela nadviazať na úspešnú štúdiovku Iba láska (2013). 

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla manažérka skupiny Mukatado Andrea Pivarčiová.

Súvisiaci interpreti: Mukatado, Peter Lipa