Kapela Modus v zložení Jano Baláž, Ľubo "Kyslík" Stankovský, Juraj Zaujec, Pavol Bartovic a Juraj Varga minulý týždeň v Klube Hron v Bratislave spolu s fanúšikmi privítala na svete svoj nový album. ReGenerácia je prvou štúdiovou nahrávkou kapely po 30 rokoch.

Krst bol spojený s koncertom, počas ktorého odznelo viacero piesní z nového albumu, vydaného koncom roka 2018 na značke Warner Music. Krstným otcom nahrávky sa stal Juraj Čurný, ktorý spolu s členmi kapely polial album červeným vínom.

"Pri počúvaní starých ale aj nových skladieb som si uvedomil jednu vec - Modus je pre mňa symbolom takej zaujímavej, materskej, nepotopiteľnej lode slovenskej populárnej hudby. Vďaka nej máme príjemné pesničky, ktoré sú plné melódie, nehy, pozitívnej emócie, nebanálnych textov a skvelých vokálov. To všetko v celej histórii Modusu je a je aj na tomto novom albume ReGenerácia a ja pevne verím, že táto nepotopiteľná materská loď s názvom Modus, tak ako priniesla do dejín slovenskej populárnej hudby množstvo skvelých mien a množstvo skvelých skladieb, tak bude pokračovať ďalej a na svoju palubu bude priberať stále nových a nových skvelých hudobníkov, skladateľov a textárov. Modus je jednoducho značka skvelej popovej pesničky a takých nikdy nie je dosť," uviedol Čurný.

Juraj Čurný pokrstil album Modusu, 17.1.2019 Zdroj: Ján "Dreamwolf" Vlk

Skupina Modus  v roku 2017 oslávila 50 rokov od svojho založenia. Ako jedna z prvých bigbítových kapiel v Československu si poslucháčov získala najmä nápaditou autorskou tvorbou, skvelými speváckymi výkonmi a vysokou úrovňou živých vystúpení. Kapela má za sebou osem štúdiových albumov a deväť kompilácii. "Ja som veľmi rád, že tento album vznikol a po 30 rokoch tu máme nové CD Modusu," vyjadril sa spevák Juraj Zaujec.
   
Album ReGenerácia obsahuje desať nových skladieb vrátane skôr vydaných singlov Dávam ti všetko, Neviem viac a Láska lieči. O texty na novom albume sa postarali Juraj Soviar, Mirka Ábelová, Martin Sarvaš, Peter Lehotský a Vlasta Brezovská. "Každý z nás priniesol kopec nových skladieb a tie, ktoré schválila celá kapela, sme zaradili na album. Autorsky to je zaujímavé, keďže tam máme piesne od štyroch z piatich aktuálnych členov Modusu, čiže od Janka Baláža, Kyslíka, Palka Bartovica a odo mňa," vysvetľuje Zaujec.

Recenzia: Modus pokračuje bez Lehotského. Výraznejších nápadov má pomenej


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Michal Palyo z agentúry PRmanagement. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Ján "Dreamwolf" Vlk

Súvisiaci interpreti: Modus