Basgitarista prešovskej skupiny IMT Smile podľahol rakovine. O smutnú správu sa podelili členovia formácie v piatok večer na sociálnej sieti. "Peťo, si skvelý chlapec a ďakujeme Ti za to, že si bol súčasťou našich životov," zneli ich slová na rozlúčku.


Basgitarista Peter Bartoník zomrel vo veku 27 rokov. V auguste minulého roka mu bolo diagnostikované onkologické ochorenie, nad ktorým sa mu nepodarilo zvíťaziť. V jeho boji mu kapela pomáhala ako vedela. Prostredníctvom sociálnej siete prosila ľudí o darovanie krvi, na čo okamžite reagovalo množstvo fanúšikov. 

"Dnes nás bolestivo zasiahla strašne smutná správa. Náš priateľ, kamarát, basgitarista Peťo Bartoník prehral svoj boj o život vo veku 27 rokov. Je nám to nesmierne ľúto, bude nám všetkým veľmi chýbať. Myslíme na Tvojich rodičov, sestry a všetkých, ktorí Ťa mali radi tak ako my. Peťo, si skvelý chlapec a ďakujeme Ti za to, že si bol súčasťou našich životov. Spomienka na Teba nám tu ostáva aj v piesňach, ktoré si mal tak rád. Pri ich nahrávaní a koncertovaní sme spolu prežili množstvo nádherných chvíľ. Ďakujeme Ti. Odpočívaj v pokoji," píšu v slovách na rozlúčku Peťovi priatelia a kolegovia z IMT Smile.

Autorka: Miroslava Rabčanová

Súvisiaci interpreti: IMT Smile