Slovenská kapela Horkýže Slíže plánuje nakrútiť videoklip ku skladbe SN, TO, MI, LM, BA, do ktorého chce použiť aj fotografie svojich fanúšikov. Pieseň pochádza z ich z aktuálnej štúdiovky St. Mary Huana Ganja (2012).

V refréne spomínanej skladby sú použité skratky dvanástich slovenských okresov, členovia kapely preto od svojich priaznivcov chcú, aby sa odfotili pri tabuli s názvom svojho mesta či obce a fotografiu poslali na e-mailovú adresu slizeklip@gmail.com. Horkýže Slíže vyberú tie najlepšie zábery, ktoré následne zaradia do klipu.

Autori fotografií majú k svojej fotke uviesť aj kontakt a mesto, kde chcú prísť na koncert, pretože tí, ktorých si skupina vyberie do nového videa, vyhrajú dve vstupenky na ľubovoľný koncert v rámci jarného turné a tiež spomínaný album St. Mary Huana Ganja. "Počas koncertu v danom meste zavoláme víťazov na pódium, kde sa s nami budú môcť odfotiť a aj tieto zábery plánujeme použiť v klipe. Preto apelujeme, aby svoje foto posielali najneskôr týždeň pred koncertom v ich meste," uviedol frontman kapely Peter "Kuko" Hrivňák

Turné s názvom Horkýže Slíže hľadajú talent! Už 20 rokov odštartuje kapela 28. februára v bratislavskej Incheba Expo Aréne. Okrem toho navštívia aj Trenčín, Piešťany, Liptovský Mikuláš, Poprad, Košice, Martin, Dolný Kubín, Detvu, Topoľčany, Michalovce, Sabinov, Banskú Bystricu a Nitru. Na všetkých koncertoch ich budú sprevádzať hosťujúce skupiny Slobodná Európa a Dilemma, pričom v Detve, Topoľčanoch, Michalovciach a Sabinove sa k nim pridá aj skupina BijouTerrier. 

Horkýže Slíže feat. Braňo Jobus - Nerob!!!

Skupina Horkýže Slíže vznikla v roku 1992 a na konte má okrem albumu St. Mary Huana Ganja deväť štúdiových nahrávok. Medzi najväčšie hity kapely patria skladby ako Maštaľ; Logická hádanka; Telegram; Vlak; Brďokoky; L a G song; Kožky, perie; Baby; R'nB Soul; Bernardín; Emanuel Bacigala; Atómový kryt; A ja sprostá; Silný refrén; Liza a Wendy či Mám v p... na lehátku. V súčasnosti tvoria skupinu okrem Kuka aj Marián "Sabotér" Sabo (gitara, sprievodný spev), Juraj Štefánik (gitara, sprievodný spev) a Marek Viršík (bicie nástroje, sprievodný spev). 

Zastávky na turné Horkýže Slíže hľadajú talent! Už 20 rokov

28. 2. - Bratislava, Incheba Expo Aréna 
1. 3. - Trenčín, Športová hala 
2. 3. - Piešťany, Zimný štadión 
7. 3. - Liptovský Mikuláš, Liptov Aréna 
8. 3. - Poprad, Športová hala 
9. 3. - Košice, Hala Cassosport 
5. 4. - Martin, Športová hala 
6. 4. - Dolný Kubín, Zimný štadión 
12. 4. - Detva, Športová hala 
13. 4. - Topoľčany, Kultúrny dom 
19. 4. - Michalovce, Športová hala 
20. 4. - Sabinov, Športová hala 
26. 4. - Banská Bystrica, Zimný štadión 
27. 4. - Nitra, Športová hala Klokočina

Zdroj: SITA
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Horkýže Slíže