Takýto kvalitne natočený gýč ste už dávno nevideli! Americká speváčka Katy Perry každým svojím novým videom dokazuje, že je kráľovnou veľkovýpravných popových výletov do sveta fantázie. Najnovšie zbiera milióny pozretí s klipom Dark Horse. Stala sa v ňom vládkyňou starovekého Egypta hľadajúcou ideálneho muža, prípadne šteniatko.

Minuloročný album Prism ani zďaleka nepriniesol taký odklon od presladnutého tínedžerského popu ako Katy Perry avizovala. Hneď prvým dôkazom bol vizuálne dokonalý, no zároveň "disneyovsky" detinský videoklip k pilotnému singlu Roar, v ktorom sa speváčka stala kráľovnou džungle. Klip k druhému singlu Unconditionally síce ukázal dospelejšiu Katy Perry, no najnovším videom sa opäť vracia k odľahčenému, pestrofarebnému a preumelkovanému vizuálnemu štýlu, s ktorým počas svojej kariéry slávi najväčšie úspechy.

Prečítajte si: Katy Perry nie je dravá šelma, ale poslušná cica

videoklip Dark Horse Zdroj: Youtube

Videoklip Dark Horse v réžii Matthewa Cullena, ktorý pre speváčku natočil aj vizuál k hitu California Gurls, ponúka príbeh o egyptskej kráľovnej Katy Pätra (fonetická podobnosť s "bielym otcom Apačov" Klekí-petra z románov Karla Maya o Vinnetouovi je zrejme čisto náhodná). O priazeň veľkej vládkyne sa chodia uchádzať nápadníci z ďalekých krajín, pričom každý z nich jej ponúka rôzne dary - od obrovského diamantu, cez jedlo a rozličné drahokamy až po malého psa. Obdivovateľov, ktorí sa speváčke nezdajú dostatočne dobrí, pomocou nadprirodzenej sily premieňa na piesok, posledného však zmení na domáceho miláčika, čo asi značí, že v pytačkách uspel.

Videoklip, v ktorom si zahral aj hosťujúci raper Juicy J, je lahôdkou pre všetkých milovníkov farebných kostýmov, zvieracích masiek a rozprávkových kulís. Samotná speváčka v ňom vystriedala množstvo rôzneho oblečenia, doplnkov a parochní. Väčšinu času trávi na svojom tróne, no ukáže sa aj na starovekej lodi, či na vrchole pyramídy. Ochutnávku videoklipu ponúkla 29-ročná hviezda ešte pred jeho zverejnením na stredajšom odovzdávaní cien Brit Awards. Jej vystúpenie londýnskej O2 Arene bolo taktiež plné egyptskej symboliky a kostýmov. Pozrite si ho pod videoklipom.


Text: Hudba.sk (zdroj: SITA - usmagazine.com)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Katy Perry