Víťaz Česko Slovenskej SuperStar z roku 2011 Lukáš Adamec vydáva nový singel s názvom Dýchaj. Chce ním upokojiť dámy na ich ceste za dokonalým telom. Text k piesni Dýchaj napísal samotný spevák, s hudbou mu pomohol Tomi Okres. Svoj pôvodný nápad dopracovali do finálnej podoby s ďalším členom kapely Jozefom Dvořákom.

Text novej piesne prináša ironický pohľad na takzvaný zdravý životný štýl. Lukáš priznáva, že má rád vtipné a výstižné texty. "Teraz je v móde starať sa o seba až prehnaným spôsobom. Určite poznáte ženy, ktoré chodia spať a vstávajú so slovami 'Panebože, aká som tučná!'. A väčšinou to vôbec nie je pravda, tie dámy si to len namýšľajú," hovorí Lukáš Adamec o inšpirácii pre novú pieseň.


V singli, ku ktorému sa pripravuje videoklip, sa muzikanti pohrali aj s hudbou. Zapracovali do nej zvuky bežných vecí, napríklad dvier, brúsneho papiera, plastovej fľaše. Okrem toho Lukáš pracuje aj na ďalšom singli, ktorý by mal vyjsť do leta 2015.

Pripravuje sa tiež aj na účinkovanie v muzikáli Jesus Christ Superstar, kde si zahrá úlohu Judáša. "Je to moja vysnívaná rola," hovorí spevák. "Navyše si ma do parády vezme režisér Ján Ďurovčík, čo bude pre mňa iste veľká škola." Premiéra Muzikálu Jesus Christ Superstar sa plánuje na 10. apríla. Lukáš Adamec už účinkoval v muzikáloch Krysař a Matúš Čák Trenčiansky, kde stvárnil hlavné postavy (Krysař, Matúš Čák Trenčiansky).

Informácie pre Hudba.sk poskytol Peter Chovan. 

Foto: archív Lukáša Adamca

Súvisiaci interpreti: Lukáš Adamec