Britsko-americká rocková kapela Foreigner vydá 27. apríla nahrávku Foreigner With The 21st Century Symphony Orchestra & Chorus. Novinka ponúkne záznam skladieb, ktoré skupina odohrala minulý rok v máji počas dvoch koncertov vo švajčiarskom meste Luzern.

58-členný orchester dirigoval Ernst van Tiel. Na aranžmánoch spolupracovali gitarista Mick Jones, Dave Eggar a Chuck Palmer. "Keď som zakladal Foreigner, ani mi nenapadlo, že budeme aj o 40 rokov koncertovať po celom svete a hrať hudbu, ktorú milujeme. Orchestrálne aranžmány Davea Eggara a Chucka Palmera nám ukázali nový, symfonický rozmer našej hudby a dúfam, že si ju fanúšikovia užijú," povedal 73-ročný Jones. Nahrávka sa dostane na trh na CD, vinyle a DVD.

Foreigner vznikli v roku 1976 v New Yorku. O rok vydali prvý, eponymný album. Celkovo ponúkli deväť štúdioviek. S nahrávkou 4 (1981) ako jedinou dobyli americký rebríček Billboard 200. Medzi ich najúspešnejšie single patria skladby ako Feels Like the First Time, Cold as Ice, Hot Blooded, Double Vision, Urgent, Juke Box Hero, Waiting for a Girl Like You alebo Say You Will. S hitom I Want to Know What Love Is dobyli americký rebríček Billboard Hot 100 i UK Chart.


Zdroj: SITA (Teamrock.com, archív)
Foto: AP Photo/iHeartRadio, Chris Owyoung

Súvisiaci interpreti: Foreigner