Okolo hollywoodskeho herca a člena zoskupenia Hollywood Vampires Johnnyho Deppa sa množia negatívne správy o jeho finančnej situácii, bujarých večierkoch či nezdravom vzhľade. Teraz sa ho rozhodol zastať v rozhovore pre NME jeho kolega z kapely Alice Cooper, ktorý vraví, že Depp nikdy nevyzeral lepšie.

"Všetko, čo som čítal o Johnnym Deppovi, bola absolútna lož. Ako viete, som s ním v kapele a v novinách píšu, že váži 40 kilogramov a je drogovo závislý, že pije a je bez peňazí a všetky tieto veci. Jazdím s ním na turné a nikdy vo svojom živote nevyzeral lepšie, nikdy som ho nepočul hrať lepšie, smeje sa po celý čas. Presný opak toho, čo čítate," rozhovoril sa Alice Cooper pre magazín NME.

Hudobník tiež prezradil, že momentálne pracujú na novom albume, ktorý bude nasledovníkom ich eponymného debutu z roku 2015. "Poviem vám, že tento album bude veľmi zaujímavý, pretože vznikal na cestách. Veľa textov napísal Johny Depp a je v nich veľa zloby, kvôli tým všetkým kecom, čo sa odohrali," prezradil Cooper. 

"Myslím si, že byť v kapele je preňho viac vrzušujúce ako robenie filmov. Keď robíte rock'n'roll, môžete priniesť svoj osobný život a problémy na pódium a tiež svoj hnev. Je to hard rock, ale to je niečo, čo nečakáte," dodal Cooper. Okrem spomínaného Alicea Coopera a Johnnyho Deppa tvorí kapelu Hollywood Vampires ešte gitarista Joe Perry zo skupiny Aerosmith. 


Pri debutovej nahrávke Hollywood Vampires si kapela prizvala k spolupráci hudobníkov ako Dave Grohl, Paul McCartney či Slash. A v spoluprácach budú pokračovať aj pri svojej druhej štúdiovke. Na albume by sa mal podľa Cooperových slov objaviť aj Jeff Beck.

"A určite sa pozerám aj po ľuďoch, ktorí sú čestnými Vampires - samozrejme, Jimmy Page je jeden z nich. Tí, ktorí si prešli množstvom problémov v ich živote a stále idú ďalej. Keith Richards je definitívne Vampire. Už len tá jeho aura a celá história. Jim Morrison a Jimi Hendrix - títo chlapci žili rock'n'roll, hoci sa dožili len 27 rokov. Ak by dnes boli stále nažive, stále by to robili. Ako ja! Myslím, že sa budete zabávať na našich nových šou. Hocikedy si na to pomyslím, tak sa začínam smiať," uvazrel Alice Cooper. 

Nový album Hollywood Vampires by mal vyjsť ešte tento rok. Presný dátum ani ďalšie informácie zatiaľ nie sú známe. 


Autorka: Marína Valentovičová (zdroj: Nme.com)
Foto: Claus Bonnerup/Polfoto

Súvisiaci interpreti: Alice Cooper