Skupina No Name má za sebou prvú časť svojho veľkého akustického turné a po vystúpeniach v siedmich českých mestách sa presúva na Slovensko. Už dnes večer uvidia populárnych Košičanov fanúšikovia vo vypredanom trenčianskom Piano Clube a zajtra v Poprade. Ďalšie slovenské koncerty sú na pláne v marci.

No Name hrajú na turné svoje hity s jedným z najžiadanejších slovenských basgitaristov Martinom Gašparom a so sláčikovým kvartetom Fantastic 4, v ktorom hrajú talentované a krásne hudobníčky. Magdaléna Izakovičová je bývalou finalistkou súťaže krásy Miss Universe a hráčkou na violončelo. Marina Raneta je bývalou Miss Moldavsko a v kvartete hrá prvé husle. Zostavu dopĺňa huslistka Zuzana KlimantováRoman Rusňák

"Vždy som chcel ako muzikant spolupracovať so sláčikovým kvartetom. Celá kapela sme sa na to veľmi tešili a náležite pripravovali. Sláčikové aranžmány ma bavili už od malička, cez filmovú hudbu. Preto som rád, že našu muziku sláčiky posúvajú do inej hudobnej dimenzie," konštatuje hráč na klávesy Zoli Sallai. "Za úplne dokonalé považujem, že nám to s huslistkami ladí aj mimo pódia. A čo na to naše manželky, keďže sme na turné už dva týždne? Naše manželky vedia, že u nás hrajú vždy prvé husle!" dodáva so smiechom líder kapely Igor Timko.

Akustické turné sa v českých mestách stretlo s nadšenými odozvami publika. Koncerty sú výnimočné aj pre samotných hudobníkov. "Som šťastný z celkového súznenia jednotlivých nástrojov v tomto akustickom programe. Je to pre mňa zmena, pri hre používam metličky a špilky, tým pádom si to vyžaduje iný spôsob hry," prezradil bubeník Ivan Timko. Hity Čím to je, Žily či Ty a tvoja sestra, ale aj minuloročný singel Ži... a nech žít v akustických aranžmánoch skupina po úvodných siedmich koncertoch predstaví ešte v 16 mestách po celom Česko-Slovensku. Lístky na slovenské koncerty sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Zostávajúce koncerty Dermacol No Name Acoustic tour 2019:

Slovenská republika

21. 2. - Trenčín, Piano Club 
22. 2. - Poprad, Dom kultúry 
8. 3. - Košice, Spoločenský pavilón 
14. 3. - Žilina, Holiday Inn 
29. 3. - Bratislava, Istropolis 

Vstupenky:  

Česká republika

26. 2. - Cheb, KC Svoboda 
27. 2. - Karlovy Vary, Grandhotel Ambassador Národní dům 
28. 2. - Chomutov, Městské divadlo 
2. 3. - Plzeň, Měšťanská beseda 
15. 3. - Český Těšín, Těšínske divadlo 
20. 3. - Písek, Divadlo Fráni Šrámka  
21. 3. - Liberec, Dům kultury 
26. 3. - Olomouc, NH Collection Olomouc Congress 
27. 3. - Ostrava, Dolní Vítkovice - multifunkční aula Gong 
4. 4. - Brno, Mahenovo divadlo 
11. 4. - Praha, Forum Karlín


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Nora Krchňáková. Tlačovú správu sme upravili. Viac sa dozviete na oficiálnej stránke kapely www.no-name.sk.

Foto: Aneta Jodar

Súvisiaci interpreti: No Name