Tretí singel producentského dua Vizo s názvom Sentimental Rambo vznikol v spolupráci s talentovanou speváčkou Chili Ta. Ľudia ju poznajú predovšetkým z poslednej série relácie MasterChef, Chili však teraz intenzívne pracuje na svojej hudobnej kariére, a ešte v tomto roku sa chystá vyjsť von s prvým singlom.

"Máme pripravených veľa songov, ale vždy je potrebné počkať, až dozrejú. V prípade Ramba nám vyššia sila zoslala v pravý čas úžasnú Chili, s ktorou spolupracujeme aj na jej debutovom EP," opisujú Vizo proces vzniku. Speváčka sa okrem hudby venuje vareniu, americkému futbalu alebo napríklad tvorbe svojho podcastu s názvom Chili Talk, v ktorom s inšpiratívnymi hosťami do hĺbky diskutuje ich unikátny prístup a filozofiu. Zvučkou jej podcastu je práve nový singel z dielne Vizo. "Nezdá sa to, ale Rambo je v podstate break up song plný sebareflexie. Baví ma, že sa chalani z Vizo svoju hudbou pokúšajú vymknúť pravidlám. Zároveň sú ich songy melodické, aj preto som ich oslovila na spoluprácu na mojich veciach," hovorí Chili ta.


Singel mal premiéru v éteri úplne nového rádia Fajn Fresh. O deň neskôr potom vyšiel na všetkých digitálnych hudobných platformách a na ďalší deň sa dostal do výberu New Music Friday CZ & SK na Spotify. "Znie to moderne a zároveň vlastne aj oldschoolovo. Chvíľami ako Prince strihaný Pharrellom alebo Duran Duran. Presne takéto tracky sa hodia do playlistu nášho úplne nového rádia Fajn Frehs, "hovorí hudobný riaditeľ Fajn rádia Libor Červinka.

Vizo k singlu pripravili tiež videoklip, ktorý sa s nostalgiou obzerá za minulým turbulentným životným obdobím niekoľkých posledných rokov. Všetky zábery pripomínajú obdobie tvorby songu a boli natočené na niekoľko starších iPhonov a čiastočne zrýchlené aplikáciou Hyperlapse. Song je príbehom o rozchode, po ktorom si jeden z dvojice Vizo uvedomí, kam vedie sebeckosť vo vzťahu a rozhodne sa ju postupne pretaviť v citlivejší prístup ku vzťahom.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Marek Vácha. Text správy sme upravili.