Evelynne zaujali v roku 2012 debutom Anonymity, počas dvoch rokov vystúpili na popredných českých festivaloch, odohrali sólové a support koncerty doma a v zahraničí, vydali druhý album Identity pod producentskou taktovkou Borisa Carloffa. V novembri 2014 sa pätica rozlúčila s fanúšikmi, jednotliví členovia odišli naberať skúsenosti do Austrálie, Kanady a Anglicka.

Po niekoľkých rokoch sa však znova zišli v skúšobni. "Za tú dobu každý z nás prešiel dlhú cestu a to ako v osobnej, tak v hudobnej rovine. Hranie nám moc chýbalo. Pred dvoma rokmi sme sa zišli plní nápadov a chuti tvoriť nové veci," hovorí basgitarista Milan Paula. Kapela Evelynne nabrala nový smer, kladie dôraz na gitary okorenené synth popom 70. a 80. rokov a indie rockom. Formácia spracovala aktuálne desiatku nových trackov, k spolupráci prizvala producenta Lukáša Chromka (Airfare, Ewa Farna), hneď tri single aj s videoklipmi vypustí už tento rok. Prvým počinom je novinka Purple Haze.


"Veríme, že si naši fanúšikovia nový zvuk obľúbia. Štýlovo sme sa vždy vyvíjali, ako to asi má byť. Tentoraz sme upustili od screamo, trochu to vyčistili a nahodili osmdesiatkový vibe, čo nás aktuálne strašne baví," dodáva frontman Roman. So zmenou žánru prišla aj zmena personálna. Evelynne teraz tvorí štvorka zložená zo speváka a gitaristu Romana Doležala, gitaristu Martina Mola, basgitaristu Milana Paula a nového bubeníka Honzu Frimla.

Podmienky pre natáčanie klipu kvôli aktuálnej situácii boli dosť limitujúce, ale napriek tomu kapela prišla s originálnym nápadom a rozhodla sa pre spoluprácu s filmovým grafikom Václavom Žemlou, ktorá dopadla na výbornú. Evelynne využili ľudoprázdne ulice Prahy, do ktorých vložili postavu tanečníka ako v týchto časoch toľko potrebné stelesnenie živej hudby a pozitívnej energie.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Anna Mašátová.