Zvláštna doba vyvoláva zvláštne otázky a nevyhli sa im ani organizátori nového bratislavského mestského festivalu. Vzhľadom na jeho názov Lovestream Festival si totiž niektorí fanúšikovia mysleli, že ide o online podujatie, ktoré ponúkne tzv. live stream koncerty. Nie je to tak, všetky ohlásené kapely a umelci vystúpia priamo na pódiu na Tehelnom poli.

O tom, že na Slovensku sa bude konať Lovestream Festival, ktorý prinesie počas troch dní veľké zahraničné aj domáce mená, sa vie už od 11. novembra 2021, kedy bol ohlásený koncert jeho najväčšej hviezdy Red Hot Chili Peppers. Zrejme patrí k tejto pohnutej dobe, že niektorí fanúšikovia tomu ani po viac ako troch mesiacoch ešte stále nemôžu uveriť alebo dokonca medzi sebou šíria klebety, že vystúpenia budú iba prenášané formou live streamu. Názov festivalu je síce Lovestream, nie Livestream, no bohužiaľ jedno písmenko asi na chrobáka v hlave či vytvorenie úplnej pseudokauzy stačí. No niet sa vlastne čo čudovať, keďže dezinformácie dnes vládnu sociálnym sieťam viac než kedykoľvek predtým.

Organizátori sa preto rozhodli reagovať a vysvetľujú to, čo by za normálnych okolností bolo brané ako absolútna samozrejmosť - že všetky ohlásené koncerty prebehnú naživo priamo na futbalovom štadióne Tehelné pole v Bratislave, tak ako sme zvyknutí na všetkých letných festivaloch a koncertoch. Red Hot Chili PeppersDua Lipa, Lost Frequencies, Zoe Wees, ale aj IMT Smile, Lucie, Kryštof a Čechomor sú doteraz oznámené mená nového hudobného festivalu, ktorý sa bude konať 10., 11. a 12. júna.

Lovestream Festival NIE JE online festival Zdroj: logo podujatia
"Chceme všetkých fanúšikov upokojiť, že náš festival bude v Bratislave a naživo so všetkými účinkujúcimi – žiadne streamovanie, ako si niektorí mylne vykladajú názov festivalu. Názvom Lovestream Festival myslíme prenos lásky k hudbe na ľudí prostredníctvom nášho festivalu, chceme priniesť hlavne mená, ktoré tu nikdy neboli, a tak urobiť hudbou radosť všetkým slovenským hudobným fanúšikom, aby sme už za dobrými koncertami nemuseli cestovať za hranice," vysvetľuje organizátorka Silvia Nemčovičová z agentúry Silvi Production.

Potvrdené aj na oficiálnych stránkach headlinerov

Slovenská agentúra svetové hviezdy na Slovensko prináša v spolupráci so známym hudobným agentom a promotérom Marcelom Avramom, ktorý v minulosti spolupracoval na koncertných turné hudobných legiend ako Michael Jackson, Tina Turner, Frank Sinatra alebo Prince, a agentúrou Concerts East.

Mimochodom, obaja zahraniční headlineri majú bratislavský koncert už niekoľko mesiacov aj vo svojich kalendároch vystúpení na oficiálnych stránkach Redhotchilipeppers.com a Dualipa.com, takže pochybnosti o tom, či budú vystupovať naživo v Bratislave, sú skutočne postavené na vode.

Red Hot Chili Peppers, 2021 Zdroj: Clara Balzary
Legendárni Red Hot Chili Peppers aj Dua Lipa sa už na Bratislavu a ich premiérové koncerty u nás veľmi tešia, podobne ako množstvo fanúšikov nielen z celého Slovenska. "Ohlásili sa nám autobusové zájazdy z Rumunska, Slovinska, Chorvátska či Poľska, ale aj jednotlivci, ktorí si kupovali vstupenky z krajín ako Grécko, Taliansko, Švédsko, Fínsko, Gruzínsko či Španielsko. Sú to jednoducho mená, ktoré majú verných fanúšikov všade – nás len teší, že sme dostali prednosť pred ďalšími osvedčenými koncertnými metropolami v okolí."

"Tento úvodný ročník festivalu pripravujeme ako trojdňový koncertný festival, každý deň so samostatným vstupným. Zaujímavosťou nášho festivalu je aj to, že vzhľadom na samotný štadión bude môcť byť veľká časť návštevníkov pod strechou, teda skoro všetci, ktorí si zakúpia vstupenky na sedenie. Čo sa týka pódií – bude iba jedno, medzi jednotlivými vystúpeniami budú krátke pauzy potrebné na úpravu pódia. V tom čase bude pripravený sprievodný program v priestoroch food zóny," dodala Silvia Nemčovičová.

Vstupenky na Lovestream Festival 2022:  

Prečítajte si tiež:

Seriál článkov o tvorbe nedeľného headlinera Lovestream festivalu Red Hot Chili Peppers

Dua Lipa prepisuje históriu: Speváčka sa nebojí riskovať ani ukázať nedokonalosti

Dua Lipa a jej hity v našom playliste: Spotify | Deezer

IMT Smile na Lovestream Festivale doplnia české hviezdy Lucie, Kryštof i Čechomor

Text: Hudba.sk (zdroj: PR článok)