Na letnom festivale Topfest, ktorý sa bude konať 29. a 30. júna na letisku v Piešťanoch, sa tento rok predstaví svetoznámy francúzsky dídžej a producent Martin Solveig. Agentúru SITA o tom v utorok informoval PR manažér podujatia Ján Kakaščík.

Tridsaťpäťročný Martin Solveig je na scéne už od roku 1994. Na konte má päť štúdiových albumov, zatiaľ posledný s názvom Smash vydal vlani v júni. Táto nahrávka obsahuje aj hit Hello, ktorý stále boduje aj v slovenských rádiách. Francúz s občianskym menom Martin Laurent Picandet figuruje v najnovšom rebríčku najlepších svetových dídžejov časopisu DJ Mag na 29. priečke.

Martin Solveig feat. Dragonette - Hello

Solveig je však známy aj producentskou prácou pre iných interpretov. Podpísaný je aj pod očakávaným dvanástym štúdiovým albumom Madonny s názvom MDNA. Produkoval aj prvý singel z tejto nahrávky - skladbu Give Me All Your Luvin' (feat. Nicki Minaj and M.I.A.) a tiež piesne Turn Up the Radio a I Don't Give A (feat. Nicki Minaj).

Rodák z Paríža vystúpi v tanečnom stane Top Trance. Na slovenský Topfest zavíta z belgických Antverp, kde bude vystupovať na Summerfestivale. Okrem neho sa na tanečnej scéne Topfestu 2012 predstavia aj Jochen Miller a Markus Schulz.

Madonna feat. M.I.A. & Nicki Minaj - Give Me All Your Luvin' (produkcia: Martin Solveig)

Na 9. ročníku Topfestu tento rok vystúpi aj americká heavymetalová formácia Godsmack a numetaloví Ill Niňo. Okrem nich sa v Piešťanoch predvedú aj Kabát, Inekafe, IMT Smile, Slobodná Európa, Aneta Langerová, Divokej Bill, Škwor, Harlej, Konflikt, Heľenine oči, The Paranoid, Braňo Mojsej, Wadda, Downhill a Zuzana Smatanová. Klasické permanentky na festival sa v súčasnosti predávajú za 40 eur, V.I.P. permanentky za 70 eur a jednodňový lístok sa dá kúpiť za 25 eur. Osoby ZŤP a ZŤP-S majú možnosť zakúpiť si vstupenku so zľavou 50 percent, ich sprievod hradí plnú sumu.

V rámci bonusového dňa podujatia s názvom Topfest PLUS vystúpi 13. júla na piešťanskom letisku americká legenda Guns N' Roses. Vstupenky na tento koncert stoja 20 (zadné státie), 39 (státie) a 59 (V.I.P. státie) eur. Ľudia si zároveň za 60 eur môžu kúpiť spoločnú vstupenku na Topfest s lístkom na koncert Guns N' Roses v kategórii státie.

Martin Solveig feat. Kele - Ready 2 Go

Martin Solveig feat. Dragonette & Idoling - Big In Japan

Martin Solveig feat. Dragonette - Boys & Girls

Zdroj: SITA
Foto: Martinsolveig.com

Súvisiaci interpreti: Martin Solveig