Americký hudobník Paul Simon neplánuje obnoviť činnosť dua, v ktorom pôsobil spolu so spevákom Artom Garfunkelom. Sedemdesiatštyriročný rodák z Newarku v štáte New Jersey to povedal v rozhovore pre americký magazín Rolling Stone.

"Nie, určite nie. My sa spolu už ani nerozprávame," vyjadril sa gitarista. 74-ročný Garfunkel pritom v minuloročnom rozhovore pre portál The Telegraph súhlasil s možnými spoločnými vystúpeniami. "Prečo nie, kým sme živí," povedal, no v rovnakom interview zároveň nazval Simona hlupákom a idiotom.

Folk-rocková dvojica Simon & Garfunkel začínala vystupovať v 50. rokoch minulého storočia pod názvom Tom & Jerry. Ako Simon & Garfunkel vydali päť štúdioviek - Wednesday Morning, 3 A.M. (1964), Sounds Of Silence (1966), Parsley, Sage, Rosemary And Thyme (1966), Bookends (1968) a Bridge Over Troubled Water (1970). Medzi ich hity patria skladby ako The Sound Of Silence, I Am A Rock, Mrs. Robinson, Bridge Over Troubled Water, The Boxer či Cecilia. Formácia, ktorú poznamenali zlé vzťahy medzi jej členmi, fungovala s niekoľkými prestávkami do roku 2010. Duo v roku 1990 uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.


Paul Simon je tiež uznávaným sólovým hudobníkom a skladateľom. Od roku 1965 do apríla 2011 vydal dvanásť albumov, pričom 3. júna plánuje uviesť na trh novinku Stranger to Stranger. V roku 2001 ho uviedli ako sólového umelca do Rock'n'rollovej siene slávy. Art Garfunkel vydal desať sólových albumov a známy je aj vďaka herectvu. Predstavil sa vo filmoch ako Hlava 22 (1970) či Bad Timing (1980). Vďaka snímke Telesné vzťahy (1971) si vyslúžil nomináciu na Zlatý glóbus v kategórii Najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe.

Zdroj: SITA (Rollingstone.com, archív)
Foto: AP Photo

Súvisiaci interpreti: Simon & Garfunkel