Česká speváčka Ilona Csáková má aj po vydaní čerstvej štúdiovky Pořád jsem to já množstvo hudobných nápadov a pracuje na nových pesničkách. Už čoskoro plánuje do sveta vypustiť aj nový videoklip ku skladbe Pořád jsem to já.

"Mám teraz potrebu byť kreatívna a akčná. Už mám na to priestor a čas, keďže chlapci už povyrástli a príroda mi to povoľuje. Mám naštartované, cítim to a robí mi to radosť," povedala v rozhovore pre agentúru SITA speváčka, ktorá v tejto chvíli už podľa vlastných slov oslovuje autorov hudby a textárov.

"Keďže som teraz plná energie, bola by som rada, keby sa mi budúci rok podarilo vydať ďalší album, ktorý bude mať oproti tomuto swingovému zas moderný zvuk. Dúfam, že všetko dobre dopadne," vyjadrila sa speváčka, ktorá by chcela k piesňam tentoraz prispieť aj vlastnými textami. "Píšem si veci do šuflíka, mám už nejaké námety, motívy, melodické linky... Bola by som veľmi rada, keby som sa na tom albume mohla trošku aj autorsky podieľať. Uvidíme, ako ma budú bozkávať múzy," usmiala sa Csáková, ktorá vydala album Pořád jsem to já po desiatich rokoch od poslednej štúdiovky.  

Koncerty aj nový videoklip

Ilona Csáková navyše v súčasnosti aj aktívne koncertuje a čoskoro by rada vypustila do sveta ďalší videoklip. "Chcem urobiť čiernobiely videoklip na skladbu Pořád jsem to já. Zámerne som chcela klip k Abych byla in vydať ako prvý, pretože ten album prezentujem ako swingové CD a toto je úplne mimo záber, chcela som fanúšikov prekvapiť... Keď sa ma novinári pýtajú ‘Prečo?‘, hovorím im, že to má predsa logiku, keďže som na album zaradila skladby zo začiatku svojej kariéry a z jej priebehu a pesničkou Abych byla in naznačujem, kadiaľ kráčam ďalej," vysvetľuje svoje pohnútky speváčka. 

Singel Abych byla in by mal byť zároveň ochutnávkou jej ďalšej tvorby. "Aj keď je pravda, že tá pesnička v takomto znení vznikla vlastne celkom spontánne, pôvodne mala znieť úplne inak. Dala som Patrícii (textárke skladby Patrícii Fuxovej, pozn. red.) pôvodne swingové zadanie a ona spolu s Janom Steinsdörferom, s ktorým so mnou na skladbe pracovali, prišla zrazu s nápadom, aby sme to poňali takto," prezrádza Csáková.

Speváčka priznáva, že najprv si nebola úplne istá, či je to dobrý nápad. "Ale keď som si to nechala rozložiť v hlave, tak mi to prišlo, že tu vlastne datujem nejakú svoju minulosť a začiatky, tak tam musí byť predsa aj pohľad vpred... A ľudia sú z toho prekvapení a reagujú na to, tak vlastne prečo nie?“ poznamenala charizmatická tmavovláska. Aj napriek rozrobeným projektom plánuje Ilona Csáková v lete trošku zvoľniť tempo a dopraje si oddych po náročnom pracovnom období.


Zdroj: SITA
Foto: Dan Salač

Súvisiaci interpreti: Ilona Csáková