Ešte v novembri minulého roka vydala česká kapela Zvíře jménem Podzim eponymný album pod hlavičkou vydavateľstva Indies Scope. Teraz z neho predstavujú skladbu Dobrý večer 1, ku ktorej nakrútili hneď dva videoklipy.

"Radi by sme videoklipmi vystrojili všetky pesničky z albumu. Pomaly sa nám z toho skladá zaujímavý príbeh, ktorý korešponduje s knižkou, a zároveň silno presahuje do zatiaľ neznámych krajín. Ale ako vravíme, človek mieni, zvíře mení... na skladbu Dobrý večer 1 vznikli videoklipy dva," uvádza kapela.

Jeden klip vznikol pri pálení starého roku a režíroval ho Jiří Horenský. Druhé video z dielne vídžejky Lindy Abranovej je zase vytvorené z projekcií, ktoré kapelu sprevádzali na vlaňajšom letnom turné. Videoklip má pôsobiť aj ako pozvánka na sériu letných koncertov.


Príbeh albumu dopĺňa kniha, ktorá vyšla vo vydavateľstve Paseka. "Keď sme s nahrávaním albumu začínali, úplne stačilo, že sme spolu v štúdiu a môžeme spolu robiť hudbu. Netušili sme, že sa nám to aj podarí dokončiť. Niektoré piesne sa liahli do poslednej chvíle," spomína frontman kapely Jakub König. "Nevedeli sme, či stihnem dopísať knihu, či vôbec niekto príde na naše koncerty a či dohodnutá Akropola nebude poloprázdna. Ale nenechali sme sa tým nejako ovplyvniť pri práci. Možno preto všetko napokon vyšlo výborne," dodáva hudobník. 


Redakciu Hudba.sk informovalo vydavateľstvo Indies Scope. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: PR