Ani v čase koronakrízy neprichádzajú poslucháči Rádia_FM o ranné vystúpenia slovenských hudobníkov. Tradičné koncerty v Ráne na eFeMku nahradila séria krátkych akustických koncertov rôznych interpretov priamo z ich domovov.

S nápadom na rubriku Z_domu_session prišli moderátori Rána na eFeMku Dominika Jašková a Martin Staňo. "Rádio_FM týmto spôsobom zareagovalo na aktuálnu situáciu. Keďže naši poslucháči boli zvyknutí na pravidelné živé hrania kapiel a dídžejské sety, tak sme chceli, aby mali aj naďalej pekné rána so živou hudbou," priblížila intendantka rádia Janka Imrichová.

Ako prvý sa v rámci novej rubriky predstavil v posledný marcový týždeň Jozef Rezník z kapely Walter Schnitzelsson. Zo svojej izby poslal do éteru akustické sólo verzie pesničiek z minuloročného albumu Sugar Kids Won't Stop Screaming a obľúbenú "starinku" Mother. Ďalší týždeň poslucháčom zaspievala a zahrala zo svojej obývačky Monika Midriaková z projektu Leto s Monikou. Pre Z_domu_session vybrala pesničky, ktoré sa podľa nej hodia k aktuálnemu obdobiu - o nepokojnom spánku, o homeoffice aj o strácaní.

Tretiu Z_domu_session ponúkli Andreas Imrich (Talkshow) s klávesákom Jakubom Tvrdíkom (Billy Barman). Spoločne nahrali nové akustické verzie piesní More času a Hurricane kapely Talkshow, pričom najmä prvá menovaná sa atmosférou i textom dokonale hodí k súčasnej situácii. Dvojica v závere vystúpenia poslucháčov prekvapila aj coververziou skladby 22 dní Mira Žbirku. Túto session môžete počúvať nielen na webe Rádia_FM ale aj na streamovacích službách.

Zatiaľ najnovšie vydanie rubriky odvysielalo Rádio_FM dnes ráno (21.4.). Predstavili sa členovia kapely Luvver, ktorí dali na diaľku zo svojich domovov dokopy vystúpenie so svojimi novinkami ale aj s dvoma covermi skladieb od Moderat a Hayley Williams.

Vypočujte si nahrávku Z Domu Session Live Andreasa z Talkshow s Jakubom Tvrdíkom:



Text: Hudba.sk (zdroj: TASR + fm.rtvs.sk)
Foto: fm.rtvs.sk