Slovenská rocková skupina Random Choices prichádza so staronovou skladbou, ktorá svojím textom zapadá do dnešnej doby. Témou energickej piesne Ghost Town, ktorá po rokoch dostala nový šat a vyjadruje frustráciu z momentálnej situácie, sú totiž vyľudnené mestá. Vznikla pritom dávno pred lockdownami.

"Vydávame pieseň teraz, po dlhšom čase, ako reflexiu na aktuálny stav kedy sme odstrihnutí od pódií a nemôžeme hrať koncerty. Pre umelca je publikum nevyhnutný aspekt. Koncertovanie a interakcia s ľuďmi nám už síce neskutočne chýba, ale namiesto opúšťania sa nad tým sme sa rozhodli trochu vypustiť paru a dať pre zmenu aj takúto emóciu von pomocou hudby," vysvetľuje návrat k staršiemu kúsku frontman Marek Hrdlička.

Energiou a ostrým zvukom gitár nabitá rocková novinka môže pôsobiť dosť prekvapivo najmä pre poslucháčov, ktorí kapelu objavili až vďaka ich januárovému singlu Romanca, ktorý je romantickou pop-rockovou baladou. Ghost Town sa od nej líši žánrovo, produkčne a celkovou náladou, ale aj rozložením spevu medzi frontmana Mareka Hrdličku a basgitaristu Šimona Oravca, ktorý bežne spieva vokály. "Myslím si, že Ghost Town je na môj hlas dobre napasovaná skladba. Rokmi sa mi trocha zastrel hlas a ľahšie sa mi spievajú tvrdšie a energickejšie pesničky, kde sa môžem viac vyblázniť," hovorí Oravec.


Skladba bola nahratá v trenčianskom štúdiu Stopa Studios u Maroša Ďuríka, ktorý skladbu dokonca doplnil o vokály v refréne. O mix sa postarali Marián Fero. Spolupráca sa premietla na špecifickom zvuku, ktorý vznikol ako výsledok energického, dravého a surového rock'n'rollu skombinovaného s profesionálnou produkciou.

Random Choices sa definujú ako rocková skupina s farbami funku a popu. Začali hrať v roku 2017 a od tej doby odohrali množstvo koncertov v domácom Trenčíne a okolí, ale vystúpili napríklad aj v Rakúsku a Česku. Ich tohtoročný singel Romanca produkovaný Jimim Cimbalom mohli poslucháči zaznamenať napríklad vo vysielaní Rádia Slovensko, ktoré kapelu zaradilo do svojich rotácií už so skladbami Searching for Inspiration a Výlet do oblakov z prvého albumu Zrkadlová zem (2019). Do pravidelného vysielania sa kapela dostala aj na Rádiu Devín, a to so singlom Lívia a znovu Searching for Inspiration.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk za kapelu Random Choices poskytol Marek Hrdlička. Tlačovú správu sme upravili. Novinky mladej kapely môžete sledovať na jej oficiálnych profiloch na sociálnych sieťach Facebook a Instagram. Jej tvorbu nájdete aj v streamovacích službách.

Foto: Michal Vitáloš