Po víkende sa objavili dve zaujímavé správy zo sveta rocku, ktorých podstatou sú nečakané spojenia. Skupina Stone Temple Pilots sa cez víkend prvýkrát predstavila naživo s novým dočasným spevákom, ktorým nie je nik iný ako Chester Bennington z Linkin Park. Dave Grohl si zase v nedeľu zaspieval s legendárnymi Rolling Stones.

Líder rockovej kapely Linkin Park Chester Bennington bude dočasným spevákom formácie Stone Temple Pilots. Nahradí v nej Scotta Weilanda, ktorého zo skupiny vyhodili koncom februára. Kapela s 37-ročným Benningtonom v zostave odohrala prvý koncert uplynulý víkend v Los Angeles. Okrem starších skladieb ako Sex Type Thing alebo Vasoline zaznela v rámci 40-minútového vystúpenia aj úplne nová pieseň Out Of Time, ktorú už počas víkendu zverejnili na Soundcloude.

Stone Temple Pilots - Out Of Time

"Chester má unikátny hlas, ktorý sme obdivovali už veľmi dlho. Vieme, že Linkin Park bola vždy jeho priorita, no mysleli sme, že bude cool skúsiť niečo spolu. Našli sme si čas, aby sme nahrali skladbu a s výsledkom sme naozaj spokojní," uviedol člen formácie Dean DeLeo na oficiálnej webstránke. Okrem neho sú členmi kapely aj Robert DeLeo a Eric Kretz. Najbližší koncert absolvuje 30. mája v Club Nokia v Los Angeles.

Stone Temple Pilots vznikli v roku 1986 a debutovali o šesť rokov neskôr albumom Core. Nasledovali štúdiovky Purple (1994), Tiny Music... Songs from the Vatican Gift Shop (1996), No. 4 (1999) a Shangri-La Dee Da (2001). V roku 2003 sa skupina rozpadla, pričom jednotliví členovia sa začali venovať vlastným projektom. Napríklad Scott Weiland pôsobil v kapele Velvet Revolver. Činnosť obnovila v roku 2008 a o dva roky neskôr vydala zatiaľ posledný album Stone Temple Pilots (2010).

Grohl v Anaheime vystúpil s The Rolling Stones

Kapela The Rolling Stones mala na svojom turné 50 and Counting ďalšieho špeciálneho hosťa. Na nedeľňajšom koncerte v kalifornskom Anaheime sa k nim pridal líder skupiny Foo Fighters a bývalý bubeník kultovej formácie Nirvana Dave Grohl. So spevákom The Rolling Stones Mickom Jaggerom si zaspieval skladbu Bitch z albumu Sticky Fingers (1971). Táto pieseň vyšla, keď mal Grohl iba dva roky.


The Rolling Stones mali na vystúpeniach aktuálneho turné už niekoľko svetoznámych hostí. Na sobotňajšom koncerte v Anaheime sa k nim pridal John Mayer, v Las Vegas Katy Perry, v San Jose John Fogerty a Bonnie Raitt a v Oaklande Tom Waits. Šnúru odštartovali 3. mája v Los Angeles, kde sa ukázali aj Keith Urban a Gwen Stefani. Stálym hosťom na koncertoch je ich bývalý gitarista Mick Taylor. Po severoamerickej časti šnúry kapela zavíta do Anglicka, kde bude 29. júna headlinerom slávneho festivalu Glastonbury. V sobotu 6. júla a tiež v sobotu 13. júla The Rolling Stones zahrajú v londýnskom Hyde Parku. Termíny prípadných ďalších koncertov v Európe zatiaľ nie sú známe.

Legendárna skupina odštartovala oslavy 50. výročia pôsobenia na scéne vlani v novembri. Štvorica Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts a Ronnie Wood sa najprv dvakrát predstavila v londýnskej O2 Arene (25. a 29. novembra), potom v newyorskom Barclays Center v Brooklyne (8. decembra) a následne dvakrát v newarskom Prudential Center v New Jersey (13. a 15. decembra). Niekoľkonásobní držitelia Grammy vlani v novembri tiež vydali kompiláciu Grrr! (2012), ktorá obsahuje aj dve nové skladby Doom And Gloom a One More Shot.

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Stonetemplepilots.com

Súvisiaci interpreti: The Rolling Stones, Stone Temple Pilots