Nech kapela Imagine Dragons vystúpi na akomkoľvek galavečeri spojeným s odovzdávaním cien, vždy sa postará o jedno z najzaujímavejších čísel. Nebolo tomu inak ani počas uplynulého ročníka Billboard Music Awards, kde vzdali hold nedávno zosnulému Benovi E. Kingovi - autorovi megahitu Stand By Me.

V hľadisku dcéra a vnučky, na pódiu akustická verzia jeho najznámejšej skladby. Záver tohtoročného odovzdávania cien Billboard Music Awards 2015 patril pocte Benovi E. Kingovi. Soulový a R&B spevák skonal 30. apríla prirodzenou smrťou vo veku 76 rokov. K hudbe sa dostal náhodou, keď ho počas vypiskovania si v školskej jedálni oslovil manažér skupiny Five Crowns. Neskôr sa osamostatnil a v rámci sólovej kariéry vytvoril skladbu, ktorá má dodnes vyše 400 coververzií.

Svojou trochou medzi prespievané podoby Stand By Me prispeli aj Imagine Dragons. Na pódiu nadizajnovanom tak, aby pripomínalo priestor malého hudobného klubu, štyrom hudobníkom robili spoločnosť iba ich nástroje - klasický hit predviedli naživo bez prednahratých samplov či iných technických švindľov. Aj preto svojím vystúpením zatienili väčšinu popových hviezd, ktoré sa v nedeľu večer na pódiu v lasvegaskej MGM Grand Arene ukázali.

Štvoricu, ktorá sa preslávila najmä hitom Radioactive, budete môcť vidieť naživo aj na Slovensku. Svoj premiérový koncert u nás odohrá 19. januára 2016 v bratislavskom NTC. Turné sa sústreďuje hlavne na aktuálnu štúdiovku Smoke + Mirrors, ktorá vyšla vo februári. 


Autor: Marek Majzon
Foto: Chris Pizzello/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Ben E. King, Imagine Dragons