CP Kombo v zložení Vec a Zverina sa prednedávnom rozšírilo o tretieho člena - Supu. Teraz sme sa od nich dočkali prvej spoločnej skladby, ktorú predstavili aj s videom. Nový klip má na domácej scéne aj Strapo a z USA tu máme novinky od Snoop Dogga, Run The Jewels či Wu-Tangu.

Spomínané CP Kombo funguje teda po novom v zostave Vec, Zverina a Supa. Tí sa rozhodli dokončiť staršiu záležitosť s názvom Klúče. Text je o tom, ako Vec, ktorý je už takmer rok nielen otcom scény ale aj svojho syna Fedora, nechce ísť do klubu, no zvyšní dvaja členovia CP Komba ho tam nakoniec dostanú. O beat sa postaral chorvátsky producent Koolade a k podarenému tracku vzniklo aj vtipné video obsahujúce aj zábery z rôznych filmov či klipov z Youtube.

CP Kombo - Klúče

Druhú tohtotýždňovú novinku zo Slovenska má na svedomí Strapo. Ten momentálne dokončuje nový album, z ktorého najnovšie predstavil skladbu Nemý plač s minimalistickou produkciou od Emeresa. Track sa taktiež dostal von spolu s videoklipom, v ktorom účinkuje aj Strapov dvorný dídžej Spinhandz.

Strapo - Nemý plač

Snoop Dogg má už vonku nový album Bush kompletne produkovaný Pharrellom. Ten spolu so Steviem Wonderom hosťuje v príjemnej skladbe California Roll, ktorá sa ako ďalšia dočkala aj klipu. V ňom sa okrem trojice interpretov predstavila aj herečka Nia Long.

Snoop Dogg feat. Stevie Wonder & Pharrell - California Roll

Run The Jewels síce už momentálne pracujú na treťom albume, to im však nebráni naďalej propagovať ten predchádzajúci s jednoduchým názvom Run The Jewels 2. Killer Mike a El-P tak spravili prostredníctvom animovaného klipu k tracku Early.

Run The Jewels feat. Boots - Early

A$AP Rocky vydá už o necelé dva týždne očakávaný album At.Long.Last.A$AP. Z neho najnovšie predstavil priamo s videom ďalšiu ochutnávku v podobe skladby s veľavravným názvom LSD.

A$AP Rocky - LSD

A teraz už prejdime k široko rozvetvenej rodine Wu-Tangu, od ktorej členov sme sa tento týždeň dočkali hneď štyroch noviniek. Prvú z nich zaobstarali Ghostface Killah a producent Adrian Younge, ktorí v júli vydajú pokračovanie spoločného albumu Twelve Reasons To Die. Prvou ukážkou z neho je skladba Return Of The Savage, v ktorej hosťujú Raekwon a RZA, hoci druhý menovaný prispel iba hovoreným outrom.

Ghostface Killah & Adrian Younge feat. Raekwon & RZA - Return Of The Savage

Nezaháľa ani Inspectah Deck, ktorý už o necelý mesiac vydá druhý spoločný album s bostonským duom 7L & Esoteric. Nahrávka ich projektu Czarface ponesie názov Every Hero Needs A Villain a hosťuje na nej napríklad aj Method Man. Práve toho môžete počuť aj v novom singli Nightcrawler.

Czarface feat. Method Man - Nightcrawler

Ďalšiu novinku z tábora Wu si pre nás pripravil Killah Priest, ktorý už onedlho vypustí do sveta svoju už jedenástu sólovku Planet Of The Gods. Z tej teraz zverejnil skladbu Alien Stars.

Killah Priest - Alien Stars

A nakoniec ešte track z albumu Time Flys, Life Dies... Phoenix Rise, ktorý spolu spáchali Canibus a Bronze Nazareth. Ide o skladbu The Kings Sent For Me, v ktorej tejto dvojici asistujú aj Raekwon, Kurupt a Craig G.

Canibus & Bronze Nazareth feat. Raekwon, Kurupt & Craig G - The Kings Sent For Me

Mursov nový album Have A Nice Life dorazil nakoniec o deň skôr, než bolo plánované. Krátko na to sme sa navyše dočkali aj ďalšieho videa, tentoraz k tracku I Miss Mikey. Ten je venovaný pamiatke Micheala "Eyedea" Larsena, ktorý zomrel v roku 2010.

Murs - I Miss Mikey

Fashawn začiatkom tohto roka konečne vydal dlho očakávanú druhú sólovku The Ecology. Na tej sa nachádza aj track Out The Trunk, ktorého refrén obsahuje vysamplovaného Busta Rhymesa. Teraz sme sa však dočkali aj oficiálneho remixu, do ktorého tento newyorský veterán prispel aj slohou.

Fashawn feat. Busta Rhymes - Out The Trunk (Remix)

Ka a producent Preservation tvoriaci projekt Dr. Yen Lo pred niekoľkými dňami vypustili spoločný album Days With Dr. Yen Lo. Pri tejto príležitosti uzrel svetlo sveta aj ďalší, tradične čiernobiely klip k tracku Day 70.

Dr. Yen Lo - Day 70

Nový album už majú vonku aj Camp Lo. Ich najnovší počin nesie názov Ragtime Hightimes a produkoval ho kompletne ich dlhoročný beatmaker Ski Beatz. K novinke vypustli už aj druhý klip, tentoraz sa vizuálu dočkala skladba You.

Camp Lo - You

Bohatú nádielku nových klipov ukončíme u Bilala. Od neho sme tu mali minule pieseň Satellites a práve k tej teraz vzniklo aj video. Skladbu nájdete na albume In Another Life, ktorý vyjde v posledný júnový deň a produkoval ho dnes už spomínaný Adrian Younge.

Bilal - Satellites

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Snoop Dogg, Vec