Zakladajúci člen skupiny Pink Floyd a čerstvý držiteľ Rádu britského impéria (CBE) za služby v oblasti hudby Nick Mason prinesie do Prahy atmosféru prvých nahrávok tejto legendárnej kapely. Po vypredanom kanadsko-americkom turné sa jeho projekt Saucerful of Secrets chystá do Európy. V hlavnom meste Česka zahrajú 25. júla.

Keď sa bubeník Nick Mason v polovici roka 2018 rozhodol dať dohromady kapelu Saucerful of Secrets, aby spoločne mohli v Anglicku odohrať pár koncertov a počas nich pripomenúť prvé piesne a albumy legendárnych Pink Floyd, netušil, ako sám hovorí, aký budú mať úspech. Z pôvodne zamýšľaných "pár koncertov" tak vzniklo svetové turné. Tento rok na jar prebehla jeho veľmi úspešná kanadsko-americká časť. Počas koncertu v New Yorku sa ku kapele dokonca pridal Roger Waters v piesni Set the Controls.

"Počas americkej časti turné zazneli hlavne piesne z prvých albumov Pink Floyd, teda od The Piper at the Gates of Dawn (1967) až po Obscured by Clouds (1972) - okrem iného ​​Interstellar Ovedrive, ktorá otvárala každý koncert, ďalej Astronomy Domine, When You're In, Remember a Day, Atom Heart Mother, Let There Be More Light alebo One of These Days. Celkom 21 piesní vrátane prídavkov. Dá sa predpokladať, že rovnaký setlist kapela odohrá aj na ich európskej časti," hovorí Milena Palečková z usporiadateľskej agentúry 10:15 Entertainment.

Európske turné má celkom pätnásť koncertov, v Prahe vystúpenie prebehne 25. júla vo veľkej sále Lucerny od 20:00.


Redakciu Hudba.sk informoval za organizátorov PR manažér Pavel Turner. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Jill Furmanovsky

Súvisiaci interpreti: Pink Floyd