Pripravovaná piata séria dnes už etablovaných Koncertov pod balkónmi košického sídliska Terasa bude v nedeľu 30. mája na dvoch najúspešnejších lokalitách o 14:00 a 17:00. Miesta vystúpení budú mať formou hlasovania opäť v rukách samotní obyvatelia Terasy.

Aj tentokrát siahli organizátori z najväčšej košickej časti Západ po osvedčenej kvalite a zároveň ostali verní pravidlu, osloviť zvučné mená spomedzi košických hudobníkov. K takým nepochybne patrí spevák, šoumen a herec Lukáš Adamec a stálica pop-rockovej hudobnej scény kapela Nocadeň.

Chystaná séria koncertov bude niesť aj podtitul, venovaný sviatku všetkých detí. Práve pri príležitosti Dňa detí vystúpi v úlohe predskokana so svojou obľúbenou hudobno-interaktívnou párty zabávač Ujo Ľubo a pre všetky deti bude pripravený kôš plný sladkých pochúťok.


Formát projektu má ešte stále zmysel, nakoľko aj pre aktuálne ružové okresy, medzi ktorými sú aj Košice, je realizácia tradičného hromadného podujatia na obvyklých miestach stále obmedzená. Organizátori preto upozorňujú návštevníkov, aby v čase realizácie koncertov rešpektovali a dodržiavali aktuálne platné protiepidemické opatrenia, zachovávali dostatočné odstupy a mali nasadené rúška. Program teda bude, ako zvyčajne, určený najmä obyvateľom medziblokových priestorov – teda divákom na oknách a balkónoch.

V prípade nepriaznivého počasia budú organizátori informovať o náhradnom termíne prostredníctvom facebookového profilu Košice Západ Terasa a na webovom sídle www.kosicezapad.skHlasovanie o najpreferovanejšiu lokalitu prebieha do utorka 25. mája do 12:00 na rovnakom facebookovom profile.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Dominik Béreš. Text správy sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Lukáš Adamec, Nocadeň