Už v utorok 27. júna sa v Bratislave uskutoční ďalšia netradičná akcia pod hlavičkou projektu Spots. Toalety v podchode na Trnavskom mýte čaká rekonštrukcia, no ešte predtým naposledy ožijú akciou, ktorá spojí výtvarné umenie, burzu platní aj koncert s hitmi legendárnych Ramones v podaní rešpektovanej tribute kapely.

Umenie na nevšedných miestach, kam by bežný človek za normálnych okolností len tak nechodil. O tom sú eventy Spots, ktoré sa aj tento rok vracajú na scénu, aby odhalili a zviditeľnili ďalšie kuriózne miesta Bratislavy. S čím prichádzajú tentokrát? Na mušku si vzali čaro podchodu na Trnavskom mýte v Bratislave. Konkrétne jeho verejných toaliet, kde sa 27. júna uskutoční stretnutie vyznávačov punkovej hudby a alternatívnej kultúry.

Priestory podchodu prejdú čoskoro rozsiahlou rekonštrukciou, preto by bol hriech nezažiť atmosféru tohto zvláštneho, pre mnohých odpudivého, no o to viac punkovo pôsobiaceho miesta na vlastnej koži. A kto by sa o to postaral lepšie ako organizátori akcií Spots? Za sebou majú už jedenásť eventov s tisíckami návštevníkov na rôznych miestach od chátrajúcej pôrodnice na Zochovej až po nedostavaný tunel metra v Petržalke. Nielen tam tím projektu Spots potvrdil, že búranie tradičných pravidiel a všetkého bežného, normálneho a obyčajného môže byť veľmi zaujímavé a inšpiratívne.

Na prvej tohtoročnej akcii bude hosťovať výtvarník Ján Hrčka, ktorý maľuje tak trochu "iné" obrazy vyjadrujúce emócie mladého punkera. Na akcii predstaví nielen svoju osobitú tvorbu v podobe punkových obrazov a desivých portrétov, ale so svojou kapelou Ramones Bratislava, ktorá je dobre známa z bratislavských klubov, zaspieva kultové skladby jednej z najzásadnejších kapiel hudobnej histórie. Do tej vo svojej selekcii načrú aj dídžeji Šony a Jojo. Súčasťou akcie bude i vinylová burza, žánrovo takisto zameraná na punk a rock.

AKTUALIZÁCIA (26.06.2017, 13:00): Ako informovali organizátori, "z technicko-byrokratických dôvodov sme nútení zajtrajší SPOTS presunúť na iný termín, o ktorom Vás budeme určite čoskoro informovať."

AKTUALIZÁCIA (27.06.2017, 19:00): Organizátori oznámili nový termín podujatia. Je ním pondelok 3. júla.

Redakciu Hudba.sk za organizátorov informovala Ivana Šureková. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: PR