V nemocnici v Las Vegas zomrel v utorok Prodigy, člen amerického rapového dua Mobb Deep. Správu, o ktorej ako prvý informoval na Twitteri raper Nas, vzápätí potvrdil manažment interpreta.

"Prodigy bol pred niekoľkými dňami hospitalizovaný po vystúpení Mobb Deep z dôvodu komplikácií, spôsobených zhoršením kosáčikovitej anémie. Ako väčšina jeho fanúšikov vie, Prodigy s týmto ochorením zápasil od detstva. Presná príčina smrti zatiaľ nebola určená," uvádza sa v stanovisku.

Raper, občianskym menom Albert Johnson, sa narodil 2. novembra 1974 v New Yorku. V roku 1990 založil spolu s Kejuanom Muchitom, známejším pod umeleckým menom Havoc, duo Mobb Deep. Vydali osem radových albumov, z ktorých najoceňovanejšími sa stali The Infamous z roku 1995 a Hell on Earth z roku 1996. V júli 2012 sa duo nakrátko rozpadlo, ale už začiatkom nasledujúceho roka sa Prodigy s Havocom dali opäť dokopy. O rok neskôr vydali svoj posledný album The Infamous Mobb Deep (2014).

V roku 2013 mali Mobb Deep vystúpiť ako headliner festivalu Hip Hop Žije na na bratislavských Zlatých pieskoch, no pre Prodigyho niekdajšie problémy so zákonom nemohol opustiť USA, a tak sa slovenským fanúšikom predstavil iba Havoc.

Pripomeňte si niektoré z najvýraznejších skladieb Mobb Deep:


Zdroj: SITA (Pitchfork.com, archív), Hudba.sk
Foto: Facebook.com/MobbDeepQB

Súvisiaci interpreti: Mobb Deep