Po karanténnom singli Rande s hosťujúcou Berenikou Suchánkovou sa mladý talentovaný objav českého pesničkárstva Michal Horák hlási o slovo s ďalším singlom. A opäť na to nie je sám. Tentokrát spojil sily s okúzľujúcou speváčkou Terezou Balonovou, s ktorou v piesni i klipe V toleranci spevom i tancom iskrivo a s dôvtipom vykresľujú nástrahy i radosti partnerského spolužitia.

"S Terkou sa poznáme už niekoľko rokov. Kedysi som vystupoval na gymnáziu Špitálská v Prahe v rámci školského festivalu a predo mnou tam hrala miestna školáčka so skvelou vlastnou tvorbou, výborne ovládala gitaru a geniálne pracovala s looperom. No a to bola Terka. Od tej doby sme zostali v kontakte a keď malo prísť na tento slaďák, bola Terka jasnou voľbou," vysvetľuje Michal Horák, prečo si do svojho nového duetu vybral práve šarmantnú a nadanú mladú speváčku.

Pieseň i klip vznikli v priebehu jedného dňa v krásnom interiéri hradeckej Petrof Gallery, ktorý pôsobivo dokresľuje atmosféru piesne, a zároveň je kontrastným prvkom k určitému sympatickému huncútstvu. To je napokon pre Horákovu tvorbu typické a medzi jeho fanúšikmi obľúbené. Ako sa ukazuje, ďaleko k nemu nemá ani Tereza Balonová. "Môžem neskromne potvrdiť, že sme s Terkou kamaráti na podobnej vlne hudobného vkusu i humoru, takže sa pesnička i klip točili jedna báseň," dodáva k tomu pesničkár, ktorý vlani debutoval albumom Michalovo cédéčko a svojou tvorbou i komediálnym talentom sa radí k hudobníkom ako Pokáč či Voxel.


Turné odštatuje už v auguste

Horák zároveň upozorňuje, že výber lokácie i nástrojov, na ktoré si v klipe zahral, rozhodne neboli náhodné: "S Petrofom ma spája hneď niekoľko vecí. Ich pianino máme doma už vyše 30 rokov a ja som sa vďaka nemu naučil hrať na klavíri. Ďalej je to tiež známa královohradecká firma, čo je mi ako hradeckému rodákovi a patriotovi pochopiteľne sympatické, konieckoncov v Petrofe svojho času pracoval môj otec i prastrýko. No a v neposlednom rade sú to úžasné a kvalitné nástroje, skrátka radosť si na ne zahrať. Takže je mi ohromnou cťou a potešením, že sa naše cesty týmto spôsobom prepojili."

Okrem nového klipu budú fanúšikovia môcť Michala Horáka už čoskoro vidieť tiež naživo. Podarilo sa mu totiž naviazať na pôvodne na jar plánované, kvôli koronavírusu presunuté turné. Desať koncertov odštartuje 10. a 11. augusta dvojákom v Brne a cez Prahu (13. 8.) či Plzeň (17. 8.) Michalova navázaná šňůra povedie napríklad tiež do Ostravy (2. 9.), jeho domovského Hradce Králové (18. 9.) a Českých Budějovic (23. 9.). Viac informácií priaznivci nájdu na Michalovom oficiálnom FB profile v sekcii Události alebo na Michalovom webe.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z vydavateľstva Supraphon.