Súťažná hudobná prehliadka Rock Me Fest sa po šiestich rokoch vrátila na scénu. V sobotu sa v nitrianskom klube Frankie Rock zišla šestica finalistov a bojovalo sa o miestenku na populárny festival a nahrávanie v profesionálnom štúdiu.

O finalistoch 7. ročníka v minulosti veľmi populárneho nitrianskeho podujatia Rock Me Fest rozhodli fanúšikovia aj porota. Štyroch posunulo do záverečnej fázy hlasovanie na Facebooku a dve ďalšie kapely vybrali porotcovia. Na pódiu sa postupne predstavili:

•  spevák Peter Karovič s kapelou The Best zo Žiaru nad Hronom, ktorého hudobný štýl je rôznorodý, hrá od rocku, cez pop po funky (výber poroty),
•  kapela Cup of Tea – slovensko-britské rockové duo z Piešťan (výber poroty),
•  kapela Gilotína z Prievidze, ktorá prezentuje štýl heavy-rock,
•  kapela Kiero Grande z Veľkého Kýru, ktorá hrá zmes grunge, prog a bluesrocku,
•  kapela Not Yet z Bratislavy, ktorá zastupovala alternatívny rock,
•  kapela Random Choices z Trenčína, ktorá sa profiluje ako rocková skupina, miestami prechádzajúca k funku či popu.

Cenu divákov, s ktorou je spojené vystúpenie na festivale Slížovica 2022 udelili fanúšikovia hlasovaním priamo v klube a prostredníctvom SMS. Publikum najviac očarila kapela Kiero Grande, ktorá bola z víťazstva milo prekvapená. Jej líder, spevák a gitarista Adrian "Ady" Kelemen poznamenal, že na Slížovici nikto z tohto tria nikdy nebol, takže sa s kolegami teší na nový zážitok.

Prečítajte si: Blues, rock, punk aj trocha progu. Kiero Grande s novým albumom mieria vysoko

Cena poroty, ktorá víťazovi prinesie nahrávanie v profesionálnom štúdiu Randal Group production pod dohľadom skúseného producenta Zoliho Tótha, putovala do rúk speváka Petra Karoviča a jeho kapely The Best. Verdikt trojicu doslova šokoval, keďže na Rock Me Feste sa predstavila v oklieštenej zostave.

Tretiu cenu, ktorú organizátori avizovali ako Cenu Rádia_FM – live účinkovanie v programe Headbanger_FM, porota neudelila. Hlavné slovo pri nej mal Rudi Rus a toho síce finalisti 7. ročníka Rock Me Festu zaujali, no ako poznamenal, prišiel do Nitry po metal a odišiel naprázdno. Organizátori veria, že o rok sa do súťaže dostane aj nejaká tvrdšia zostava, ktorá ulahodí vkusu Headbanger_FM.

Porotou 7. ročníka Rock Me Festu boli:

•  Zoli Tóth – hudobník, skladateľ, producent z nahrávacieho štúdia Randal Group production,
•  Rudi Rus – novinár, publicista, moderátor relácie Headbanger FM Rádia FM,
•  Raymond Kaňa – promotér, organizátor koncertov, majiteľ agentúry Double Head Live,
•  Frankie – majiteľ nitrianskeho Frankie Rock klubu,
•  Edit Andel Kowac – skladateľka, textárka a speváčka, ktorá vystupuje pod umeleckým menom Alalya.

Súčasťou 7. ročníka Rock Me Festu, ktorý sa konal s finančnou podporou Mesta Nitra, boli aj workshopy pre finalistov s Rudi Rusom a Raymondom Kaňom, ktoré hudobníci veľmi ocenili, keďže tak mali možnosť s profesionálmi nazrieť do zákulisia hudobného biznisu. Zámer organizátorov – aby už samotná účasť vo finále bola pre súťažiacich ocenením, zážitkom a prínosom do ich ďalšej kariéry – sa teda naplnil.

V minulosti sa víťazmi Rock Me Festu stali napríklad Sematam, Meredith či kapela Jamestown speváka Itcha Pčelára.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Nikoleta Kováčová. Správu sme upravili.