Už tento piatok sa začne v Banskej Bystrici 8. ročník hip-hopového festivalu The Legits Blast. Tohtoročnými tanečnými hviezdami budú majster sveta v breaku Thesis či Jesse Casper Brown.

Thesis sa na The Legits Blast 2017 predstaví v tanečnom súboji s Japonkou Ayumi. "S Ayumi nás v tanci spája podobné zmýšľanie. No všeobecne sa teším na celý festival - na cypherovanie, šou, battle a hodlám si to s kamošmi a kamarátkami z celého sveta užiť," povedal 25-ročný Američan.

Festivalový zoznam elitných tanečníkov rozšíri okrem Thesisa aj o tri roky starší Jesse Casper Brown. Talentovaný Kanaďan sa predstavil vo viacerých hollywoodskych snímkach, medzi nimi napríklad vo filme Battle of the year: The Dream Team (2013), kde si zahral po boku tanečníka a speváka Chrisa Browna a hercov Josha Hollowaya a Josha Pecka. Tanečné umenie predviedol aj v komédii Výhra (2007) po boku komediálneho herca Jamieho Kennedyho a vo filmoch Lemonade Mouth (2011) a Let's Dance 5 (2014). Popri tom spolupracoval aj so speváčkou Avril Lavigne, spevákom Justinom Bieberom a skupinou Limp Bizkit.


Headlinerom hudobného programu tohto ročníka festivalu bude legendárna hip-hopová skupina Onyx z newyorského Queensu. Okrem nej na The Legits Blast vystúpia aj rapper Rytmus, PJ & DJ FunkDat, Vec, Tono S., Škrupo, Joe Trendy, Supa, Jožis Engerer, český rapper Vladimir 518 a americký rapper R. A. the Rugged Man.

Účastníci festivalu zažijú aj šampionát Outbreak Europe, ktorý patrí k najprestížnejším breakovým akciám sveta. V nedeľu 30. júla vyvrcholí program súbojom Rep Your Country, počas ktorého si tanečné sily zmerajú zástupcovia prítomných krajín.

Moderátorom pripravovaného ročníka The Legits Blast bude Američan Ivan 'Urban Action Figure', ktorý je známy z americkej talentovej show a preslávil sa svojimi saltami priamo do obecenstva.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Zdroj: SITA
Foto: TheLegitsBlast.com