Dvaja priatelia, obaja speváci populárnych amerických rockových skupín. A obaja si siahli na život rovnakým spôsobom. Chris Cornell zomrel v máji tohto roku, Chester Bennington mu spieval na pohrebe. Rozhodol sa už vtedy, že v deň nedožitých narodenín pochovávaného priateľa sa vydá za ním?

Skupina Linkin Park i Chris Cornell absolvovali v roku 2008 spoločné koncerty v rámci turné Projekt Revolution. Spevák skupín Soundgarden, Temple Of The Dog a Audioslave si na ňom s Chesterom Benningtonom zaspieval pesničku Hunger Strike z jediného albumu Temple Of The Dog z roku 1991.
 

Chester bol krstným otcom jedného z detí Chrisa Cornella. Na život si siahol rovnakým spôsobom ako Chris. V deň jeho nedožitých 53. narodenín. Na pohrebe mu zaspieval pesničku Hallelujah od Leonarda Cohena. "Inšpiroval si ma k takým veciam, o ktorých nemáš ani predstavu," napísal následne zosnulému priateľovi otvorený list. Môžeme iba špekulovať, prečo si siahol na život práve v ten deň, v ktorý sa tak rozhodol urobiť.

Prečítajte si: Chester Bennington zo skupiny Linkin Park je mŕtvy. Obesil sa vo svojom dome


Pri uvádzaní nového albumu skupiny Linkin Park krátko po Cornellovej smrti mu Chester venoval novú pesničku One More Light z rovnomenného albumu. Evidentne mal problém vyrovnať sa so stratou blízkeho priateľa, s ktorým boli prepojení aj rodinne.

Prečítajte si: Chris Cornell zomrel počas turné so Soundgarden. V noci po koncerte sa obesil


Nech už mali Chester Bennington a pred ním Chris Cornell dôvody siahnuť si na život akékoľvek, svojim fanúšikom spôsobili šok a chýbajú im. Ostali tu po nich hodiny kvalitných nahrávok, ktoré ich budú navždy pripomínať...

Zdroj: Hudba.sk (RollingStone.com)
Foto: AP Photo/Jeff Christensen / FB.com/novarock