Česká speváčka Barbora Poláková si na októbrovom koncerte vo Fóre Karlín splní sen. Naučí sa lietať. Okrem toho aktuálne natáča klip už k piatemu singlu z poslednej dosky ZE.MĚ.

Barbora Poláková sa počas leta intenzívne pripravuje na koncert vo Fóre Karlín, ktorý prebehne 26. októbra. "Môj sen je sa počas koncertu preletieť nad hlavami fanúšikov, aspoň tých v prvých radoch. Skúsenosti s akrobaciou už nejaké mám, ale fyzicky je to dosť náročné, tak musím v lete usilovne trénovať," hovorí odvážna speváčka.

Na spomínanom koncerte spolu s Barborou a kapelou vystúpi aj snowboardistka Eva Samková, ktorú si Bára prizvala na nakrúcanie posledného klipu ku skladbe Poď si. Predstaví sa tiež Kühnův dětský sbor a fanúšikovia sa môžu tešiť aj na ďalšie vizuálne a hudobné prekvapenie.


Lietať bude aj vo videoklipe Kdyby

V poradí už piaty videoklip z albumu ZE.MĚ ponúkne Poláková k piesni Kdyby, ktorú napísala spolu s Davidom Hlaváčom. "Po dlhej debate o rôznych momentoch v živote, kedy si hovoríme, čo by bolo keby, nám z toho vznikol tento text. Vychádza z našej fascinácie z toho, ako životnú cestu určujú často aj úplne malé, zdanlivo nepodstatné rozhodnutia," opisuje Bára.

"Aby sme neboli príliš patetickí, previedli sme túto myšlienku do metafor. Vo vizuálnej nadstavbe skladby by sme radi abstraktnými aj konkrétnymi obrazmi zmiatli diváka, ktorý nebude vedieť - vďaka optickým klamom všetkých druhov - kde je hore či dole, čo je veľké, malé atď. Keby vlasom rástli vlasy, pochopil by si nekonečno," hovorí o plánovanej novinke päťnásobná laureátka Cien Anděl s tým, že aj kvôli klipu začína trénovať na rôznych lietajúcich zariadeniach. "V spolupráci s AirGym Art Company hľadáme tú najlepšiu cestu," dodáva s úsmevom.

Réžie klipu sa ujme dvojica Jakub Machala a Ján Bartek, ktorí s Bárou spolupracovali aj na cenou Anděl ocenenom klipe Po válce. Scénografiu bude mať na starosti Ján "Pjena" Novotný.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Markéta Faltysová.

Titulná foto: Ivy E. Morwen