Prešovská speváčka Veronika Rabadová Šoltýsová pôsobila od roku 2002 v kapele Hrdza, ktorej tvorba je inšpirovaná slovenským folklórom s prvkami folku, world music a rocku. S Veronikou za mikrofónom sa formácia začala stretávať s výraznejším ohlasom najmä na živých vystúpeniach. Teraz to speváčka skúša s umeleckým menom Veronika Rabada sólo.

Odchod z kapely po trinástich rokoch sa niesol v pokojnej atmosfére, o čom svedčí aj skutočnosť, že v aktuálnej Veronikinej kapele pôsobia aj niektorí členovia formácie Hrdza, ktorí speváčku na jej novej ceste podporujú. Novinku podporil aj Lynch z kapely Heľenine oči, ktorý si zahral v klipe Ach Janíčko.

Vo videoklipe, ktorý sa natáčal na vlakovej stanici, si Veronika s Lynchom zahrali zaľúbený pár, ktorý je však iba vysnívanou predstavou mladej dievčiny túžiacej po láske. V realite je však Janíčko obletovaný inými dievčatami a o Veroniku nejaví záujem.


Veronika Rabada novinkou prezrádza, akým smerom sa chce na svojej sólovej ceste uberať. Jej tvorba má byť v porovnaní s kapelou Hrdza modernejšia a tanečnejšia. V repertoári si však ponecháva aj niekoľko piesní z jej bývalej kapely. Ako znie nová Veronika Rabada mali možnosť počuť jej fanúšikovia aj na doposiaľ odohraných koncertoch v Humennom a v Levoči.

Autorka: Miroslava Rabčanová
Foto: Facebook.com/veronika.rabadova