Prešovská speváčka opäť vyráža na turné, tentokrát sa publiku predstaví s príťažlivou komornou muzikantskou zostavou. Okrem klaviristu a spoluautora jej pesničiek Dana Špinera sa na pódiách objavia ďalší dvaja špičkoví hudobníci - harfista Michal Matejčík a na vybraných koncertoch ako špeciálny hosť aj huslista Stano Palúch.

Jesenná séria deviatich koncertov ponesie príznačný názov Katarína Koščová na šnúre a fanúšikovia sa môžu tešiť na nový zvuk Katkiných pesničiek. Ako prišlo k spolupráci s medzinárodne uznávanými inštrumentalistami? "Dano spolupracuje s Mišom Matejčíkom na projekte Depeche Mode covers a napadlo ho, či by sme neskúsili prearanžovať naše pesničky s harfou. A vzápätí zahlásil, že by sme mali osloviť aj Stanka Palúcha, že to bude určite pekné," hovorí speváčka a skladateľka. "Veľmi sa teším na túto spoluprácu. Všetci traja patria k najlepším muzikantom na Slovensku a pre mňa je česť zdieľať s nimi rovnaký koncertný časopriestor."

Michal Matejčík v rokoch 2011 a 2012 odohral európske turné s Georgom Michaelom, predstavil sa aj ako špeciálny hosť na jednom z viedenských koncertov Depeche Mode. Z ich repertoáru spravil harfové remixy a s týmto programom úspešne brázdi klubovú scénu. Od septembra bude pôsobiť ako sólový harfista v košickej opere.

Prečítajte si: Michal Matejčík: "Nečakal som, že sa s harfou raz dostanem k legendám"

Stano Palúch je publiku známy najmä ako virtuózny jazzový huslista z formácie Pacora Trio, či Triango. Okrem toho sa venuje komornej hudbe, world music, folku. Podieľal sa na náhravaní cca 40 albumov a v roku 2009 získal cenu nadácie Tatrabanky Mladý tvorca v kategórii Hudba.

Daniel Špiner patrí k najvyhľadávanejším súčasným slovenským klaviristom a autorom. Je súčasťou formácie Andrej Šeban band. Spolupracuje aj s ďalšími známymi slovenskými hudobníkmi a kapelami ako sú Martin Geišberg, Katka Knechtová, No Name, Komajota atď. Venuje sa aj experimentálnej tvorbe, jeho projekt COIMP spája v živých vystúpeniach improvizáciu v hudbe, tanci a výtvarnom umení.


Katka Koščová s touto zostavou hudobníkov odohrá osem koncertov v slovenských mestách a pridá aj jeden koncert v Českej republike. Turné odštartuje 6. a 7. októbra doma na východe - v Prešove a Košiciach. Tretí koncert, ktorý sa uskutoční 10. októbra v Piešťanoch, bude podporou Svetového dňa reumatizmu, ktorý organizuje Liga proti reumatizmu. Na podujatí, ktoré bude moderovať Dado Nagy, budú odovzdávať novinárske ceny KROK 2014, pripravená je tiež infokampaň.

Bratislavský koncert šnúry (14.10.) bude zase súčasťou Rozvojového dňa MVRO. V Starej tržnici bude na návštevníkov akcie čakať od rána množstvo aktivít. Predpoludním to budú workshopy pre deti a školy, popoludní bude program pokračovať bubnovačkou s La3no Cubano, moderovaným varením globálnej kuchyne, dokumentárnymi filmami, rozhovormi, diskusiou s Michalom Havranom, koncertom kapely Jamadan a záver dňa bude patriť koncertu Katky Koščovej.

Zoznam koncertov turné Katarína Koščová na šnúre:

6. október (19:00) - Prešov, DJZ, Historická budova 
7. október (20:00) - Košice, Tabačka 
10. október (16:00) - Piešťany, Kúpeľný ostrov, Svetový deň reumatizmu 
11. október (19:00) - Martin, Mestská scéna 
12. október (19:00) - Banská Bystrica, Klub HaD
13. október (19:00) - Nitra, Synagóga (bez Stana Palúcha) 
14 .október (20:45) - Bratislava, Stará tržnica, Rozvojový deň MVRO (bez Stana Palúcha) 
15. október (19:00) - Břeclav, Synagóga (bez Stana Palúcha) 
16. október (20:00) - Nové Mesto nad Váhom, Blue Note

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol manažér Katky Koščovej Michal Pivovar.

Súvisiaci interpreti: Katarína Koščová