Na scéne sú 21 rokov, odohrali stovky koncertov a vydali deväť albumov vrátane koncertných záznamov a výberovky k okrúhlemu výročiu. Bratislavská skupina Para má stále chuť tvoriť a vymýšľať nové spolupráce. Dokázala to na festivale Grape 2016 a potvrdiť to chce aj v októbri a novembri, kedy odohrá turné na podporu nového dvojsingla Žiadne slová, iba činy/Linda.

Para mala tento rok o niečo pohodovejšie leto ako obyčajne, menej festivalov a viac pokoja na skladanie nových pesničiek. Napriek tomu stihla bratislavská formácia odohrať zopár koncertov, ktoré sa vryjú do pamäti. Na augustovom Grape s chorálovou podporou niekoľkotisícového publika a dychovej sekcie vystúpila spolu s drum&bassovým producentom B-complexom (alebo ak chcete producentkou Matiou), violončelistom Jozefom Luptákom a hercom Robom Rothom. Výnimočné momenty sú zvečnené aj na videách, ktoré kapela v počas septembra zverejnila na svojom Youtube kanáli.
 

Kapela okolo speváka Laskyho má rada nadžánrové spolupráce, experimenty a prekračovanie stereotypných predstáv o rockovej kapele. Častokrát prináša silné spoločenské odkazy nielen vo forme textov, ale aj ráznych činov. V tomto duchu sa nesie aj názov nadchádzajúceho turné Žiadne slová, iba činy, na ktorom sa Para predstaví postupne na ôsmich koncertoch.

Na väčšine z nich okrem Pary vystúpia hostia z rôznych svetov, scén a žánrov - Vydrapená Bužírka Punk System, Edo Klena & Klenoty, Bad Karma Boy, Saténové ruky aj Sendreiovci. Odznejú staršie hity ale aj nové skladby z čerstvej dvojsinglovej platne a pripravovaného siedmeho štúdiového albumu. K novej pesničke Linda kapela čoskoro predstaví aj videoklip.

Para - Žiadne slová, iba činy tour:

27. 10. - Žilina, Stanica Žilina-Záriečie (+Vydrapená Bužírka Punk System)
28. 10. - Prešov, Wave (+Edo Klena & Klenoty)
29. 10. - Košice, Tabačka Kulturfabrik (+Bad Karma Boy) 
3. 11. - Trenčín, Piano club (+Saténové ruky)
4. 11. - Banská Bystrica, Urban Spot (+Sendreiovci) 
5. 11. - Púchov, Queens Pub
10.11. - Bratislava, Nu Spirit Club
11.11. - Bratislava, Nu Spirit Club  

Informácie redakcii Hudba.sk poskytol za kapelu Para PR manažér Alexander Čerevka.

Foto: Viktor Cicko

Súvisiaci interpreti: Para