Bratislavská rocková partička Verdikt Znie vydala nový videoklip, v ktorom môžete nahliadnuť do zákulisia vzniku skladby Klamem sa len sám. Video z priestorov nového nahrávacieho štúdia TC Lemons zachytáva štyroch hudobníkov pri nahrávaní a produkcii pesničky.

"Pieseň Klamem sa len sám je v podstate o zrádzaní samého seba a o žití v sebaklame. Niekedy si tak človek môže spokojne nažívať aj hodnú chvíľu, ale keď sa spamätá, tak to môže byť nepríjemné," opisuje novinku spevák a gitarista Filip Pokorný. Kapela, ktorej členmi sú aj Adam Šamaj (gitara), Matej Piliar (basa) a Michal Goňa (bicie), usúdila, že túto ťažkú tému odľahčí, a tak sa rozhodla pre klip z nahrávacieho štúdia.

Vznikol v spolupráci s mladým filmárom Tomášom Uhliarikom. "Tomáš momentálne pracuje na dokumente o producentovi filmovej hudby Kevinovi McLeodovi, preto sme ho požiadali, aby zdokumentoval Verdikt Znie pri práci. Strávil s nami deň a pol v štúdiu a točil nás priamo pri nahrávaní," prezrádza kapela. O produkciu nahrávky sa postaral samotný líder skupiny Filip, preto sa v klipe objaví na rôznych postoch - za gitarou, mikrofónom i na zvukárskej stoličke.

Klip a pieseň vznikali počas jedného víkendu v novom petržalskom hudobnom štúdiu TC Lemons. "Nahrávanie skladby bola radosť, štúdio TC Lemons je výborne vybavené, takže sme sa cítili veľmi pohodlne. A ešte k tomu je hneď pri Draždiaku, kde sa dobre pauzičkuje," smejú sa chalani z kapely.


Skupina Verdikt Znie nedávno vydala live album, ktorý obsahuje aj koncertnú verziu skladby Klamem sa len sám a je dostupný na stiahnutie zadarmo. Kapela na jeseň plánuje pracovať na ďalších skladbách a navštívi i niekoľko klubov v slovenských mestách. Najbližšie ju môžte vidieť v Bratislavskom Randáli 26. októbra v rámci súťaže kapiel Činuba.

Redakciu Hudba.sk informovala Andrea Fedorovičová z TC Lemons.

Foto: PR