Slnečné septemrové dni si slovenský spevák, hudobník a skladateľ Gabriel Vohlárik alias Gabo (predtým známy pod pseudonymom Angel) vybral na natočenie a predstavenie videoklipu k jeho aktuálnej hudobnej novinke s názvom Výlet. Tak ako vo väčšine jeho skladieb, aj tu je centrálnou témou partnerský vzťah.

"Pieseň je o dvojici, ktorá sa spoznala cez internet. Na prvom spoločnom výlete na bicykloch zažili niečo tak silné, že sa rozhodli nechať si to ako tajomstvo," prezrádza Gabo, ktorý novinku predstavil spolu s videoklipom. "Mám šťastie na ľudí okolo seba. Aj tentokrát som sa mohol spoľahnúť na známych a kamarátov, ktorí mi ochotne pomohli s tvorbou a realizáciou klipu, za čo im patrí moje poďakovanie," dodáva hudobník.

Vo videoklipe si s ním zahrala slovenská herečka Petra Blesáková, ktorá rada prijala pozvanie na cyklo-potulky uličkami Trnavy a blízkeho okolia.


Gabo Vohlárik je na hudobnej scéne známy najmä ako bubeník. Má preto rád zložitejšie rytmické momenty a vo svojej hudbe využíva dynamickosť a harmóniu. V skladbe Výlet sa rozhodol zariskovať a refrén doladil do funky štýlu, hoci v slohách a texte má pieseň melancholickejší nádych. Táto zmena zároveň naznačuje, ktorým hudobným smerom sa bude uberať jeho nasledujúci album.

Hudobne i textovo je skladba v Gabovej réžii, basgitaru mal pod palcom Richard Gajlík a gitaru Adam Cisár. Trnavského hudobníka môžete najčastejšie vidieť sedieť za bicími v trnavskej kapele Bystrík banda a aktívne spolupracuje aj so slovenskou speváčkou Svetlanou Rymarenko. 

V roku 2020 sa so svojou skladbou Tak blízko zúčastnil súťaže Košický zlatý poklad, kde v silnej konkurencii dvanástich finalistov zabodoval hneď dvakrát – nielen celkovým umiestnením na druhej priečke, ale i získom Ceny za najlepší text. 

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Ivana Školeková. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.